G4Media.ro

Parlamentele din Estonia și Letonia susțin că Rusia a comis un genocid…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Parlamentele din Estonia și Letonia susțin că Rusia a comis un genocid în Ucraina

Parlamentele estonian și leton au adoptat joi declarații în care afirmă că Rusia a comis un genocid în Ucraina, relatează CNN.

În declarația sa, Estonia a afirmat că „au fost comise crime de război sistematice și masive împotriva națiunii ucrainene de către Forțele Armate ale Federației Ruse”, potrivit parlamentului său, Riigikogu.

Legislativul eston a dat drept exemplu orașele Bucha, Borodianka, Hostomel, Irpin și Mariupol, precum și alte așezări care au fost ocupate de forțele rusești.

„Federația Rusă a comis acte de genocid, printre altele atrocități în masă împotriva populației civile. Acestea au constat în omoruri, dispariții forțate, deportări, încarcerări, tortură, violuri și profanarea cadavrelor”, se arată în declarația adoptată de Riigikogu.

Parlamentul leton, Saeima, a adoptat în unanimitate declarația sa, afirmând că aceasta se bazează pe „mărturii și dovezi ample ale atrocităților brutale în masă – crime, tortură, violență sexuală și profanare a civililor ucraineni, inclusiv a femeilor și copiilor”.

„În calitate de stat membru al ONU, al Consiliului Europei, al UE și al NATO și de apărător al valorilor democratice, Letonia nu poate accepta acțiunile Federației Ruse, care desfășoară acțiuni de distrugere în masă a poporului ucrainean”, se arată într-un comunicat de presă.

ONU definește genocidul ca fiind „acte comise cu intenția de a distruge, în totalitate sau parțial, un grup național, etnic, rasial sau religios”. Genocidul are loc atunci când sunt comise crime împotriva umanității cu scopul de a elimina o populație.

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Johannis tace din partea Romaniei si castei speciale…

  2. Poate Rusia a comis crime de razboi. Genocidul este cu totul altceva.

    • cum au trait Washington si Hamilton, Woodrow Wilson si FDR fara aceasta inventie, nu vom afla

      am varianta ca tara lor era, in acele vremuri, inca crestina