G4Media.ro

Parlamentarul ucrainean Andrii Derkaci, considerat agent al Rusiei, a fost sancționat de…

Parlamentarul ucrainean Andrii Derkaci, considerat agent al Rusiei, a fost sancționat de SUA pentru tentativă de ingerință în alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie

Statele Unite ale Americii (SUA) au anunţat joi sancţiuni împotriva unui parlamentar ucrainean considerat „agent al Rusiei”, pentru tentativă de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, informează AFP.

„Andrii Derkaci, membru al Parlamentului ucrainean, este un agent rus activ de peste zece ani de zile, încă în contact strâns cu serviciile de informaţii ruse”, a anunţat într-un comunicat Departamentul Trezoreriei al SUA, conform Agerpres.

Guvernul american îl acuză pe Derkaci de „ingerinţe străine menite să submineze alegerile prezidenţiale din SUA, programate în 3 noiembrie 2020″. Potrivit Departamentului Trezoreriei, sancţiunea reprezintă un avertisment dat Moscovei şi mandatarilor săi: „aceste activităţi nu vor fi tolerate”.

Andrii Derkaci a publicat în luna mai un montaj de înregistrări menite să demonstreze pretinse fapte de corupţie ale candidatului democrat la prezidenţiale Joe Biden. Departamentul Trezoreriei subliniază că aceste documente vizează să susţină teze „nefondate” pentru a discredita responsabili americani.

Vara aceasta, preşedintele republican Donald Trump, candidat pentru al doilea mandat, avându-l contracandidat democrat pe Joe Biden, a redistribuit pe Twitter un mesaj ce conţinea aceste înregistrări, denunţate deja de serviciile de informaţii americane drept o încercare a Rusiei de a-l „denigra” pe candidatul democrat.

La sfârşitul lui 2019, Andrii Derkaci a avut o întrevedere cu Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump.

De asemenea, alţi trei ruşi sunt sancţionaţi în calitate de angajaţi ai Internet Research Agency (IRA), organizaţie rusă apropiată Kremlinului considerată una dintre principalele celule secrete care au contribuit la manipularea reţelelor sociale în SUA. IRA a fost deja înscrisă pe lista neagră a SUA pentru tentativă de amestec în alegerile de la mijloc de mandat din 2018.

Sursa Foto: Facebook/Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Oare cine știe mai bine dacă respectivul e agent rus, președintele sau serviciile de informații? Cum naiba de nu se gândește și Trump un pic, nu-și dă seama că e de cacao să se întâlnească cu astfel de oameni?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.