G4Media.ro

Parlamentarii se întorc la muncă: Legea pensiilor speciale, măsuri fiscale și jaloanele…

Foto: Gov.ro

Parlamentarii se întorc la muncă: Legea pensiilor speciale, măsuri fiscale și jaloanele PNRR, printre prioritățile sesiunii parlamentare

Senatul şi Camera Deputaţilor încep, luni, a doua sesiune parlamentară ordinară a anului, transmite Agerpres.

Cele două Camere ale Parlamentului au fost convocate luni, de la ora 16,00, în şedinţe de plen separate, de conducerile Senatului şi, respectiv, Camerei Deputaţilor.

Şedinţele Birourile permanente, în vechea componenţă, se vor desfăşura înaintea lucrărilor în plen, la Camera Deputaţilor fiind programată la ora 13,30, iar la Senat – la ora 9,00.

Conform reglementărilor legale, în prima zi a sesiunii parlamentare sunt aleşi, în şedinţa de plen a fiecărei Camere, membrii Biroului permanent – vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii, cu excepţia preşedintelui, care este ales la începutul legislaturii. La Camera Deputaţilor, preşedinte interimar este social-democratul Alfred Simonis, iar preşedintele Senatului – liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Alegerea conducerilor celor două Camere se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor, respectiv a Senatului şi negocierii liderilor grupurilor. Listele candidaţilor propuşi pentru Birourile permanente se supun în întregime votului Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului şi se aprobă cu votul deschis al majorităţii deputaţilor sau senatorilor prezenţi.

La final, vor avea loc şedinţe ale Birourilor permanente în noua componenţă pentru stabilirea ordinii de zi şi a programului de lucru din această săptămână.

Printre priorităţile sesiunii parlamentare se află legea pensiilor speciale, care trebuie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale, precum şi alte proiecte necesare pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR pentru ca România să primească banii europeni, precum legea salarizării, legea pensiilor.

De asemenea, este aşteptat pachetul cu măsuri fiscale, care se află în discuţia coaliţiei de guvernare şi pentru care premierul Marcel Ciolacu a anunţat că îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului.

În plus, Marcel Ciolacu a spus că social-democraţii pregătesc mai multe iniţiative legislative, care urmează să fie depuse la Parlament, printre care sancţionarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor prin confiscarea autovehiculului sau eliminarea ‘păcănelor’ din localităţi.

Şi reprezentanţii Opoziţiei au anunţat mai multe proiecte din domeniile juridic, agricultură, sănătate, facilităţi fiscale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Tovarăși „liberali”! Întrebați-vă primarul Clujului cum făcut-a el când a scos în afara legii pensiile speciale? Nu o mai bălăngăniți atâta amar vreme. Chit că el vine din PD-PDL.

 2. Care muncă…? Activitatea de parlamentar este doar un job part-time… știm și vedem în ce constă activitatea lor de bază!

 3. Gata!
  Începe distrugerea Românie, nu mai poate fi amânat nimic iar ăștia vor face ce știu mai bine adică nimic.

  Ne-am născut români degeaba, tb să găsim alte nații pt copiii noștri.

  PENSII SPECIALE scurte și plătite de pakistanezi va urez tuturor!

 4. Se intorc la dormit si mancat pe gratis

 5. eu zic sa bage munca de-acasa ca e obositor sa muti 200 de kile pana la parlament

 6. La munca…nu suna mai elegant la serviciu? P.S. Acum pentru parlamentari munca sau serviciu este tot una ca nu faci nici una nici cealalta.