G4Media.ro

Parlamentarii ruși se plâng că nu mai primesc cadouri, în urma unei…

Sursa foto: Pixabay

Parlamentarii ruși se plâng că nu mai primesc cadouri, în urma unei legi anti-corupție. „O carte poștală și o sticlă de vodcă. Astea sunt toate cadourile”

În Duma de Stat sunt mai puține cadouri de Revelion, reclamă deputații pentru Gazeta.ru. Dacă în urmă cu cinci până la zece ani, parlamentarii înainte de sărbători puteau conta pe coniac scump, de exemplu, anul acesta primesc doar cărți poștale și caiete.

Parlamentarii susțin că au dispărut cadourile din cauza unei legislații anticorupție: deși nu este interzis să se accepte cadouri de la colegi, „prudența nu este niciodată de prisos”.

„Suveniruri, cărți poștale, calendare, decorațiuni pentru brad, articole de papetărie, cam acestea sunt cadourile. Poate că aceasta este o consecință a situației economice sau a deciziilor luate ”, a spus parlamentarul Yaroslav Nilov.

Obiceiul de a oferi cadouri scumpe a părăsit  Duma „cu cinci ani în urmă”, a declarat Yuri Sinelshchikov , prim-vicepreședintele Comitetului pentru Construcții și Legislație de Stat.

„Am întâlnit cadouri grozave, cum ar fi coniacurile scumpe, probabil, acum zece ani. Nu în număr mare, desigur, dar au existat câteva astfel de cadouri. Și deloc în ultimii ani. Nu am văzut deja cadouri scumpe de cinci ani ”, a adăugat Sinelshchikov.

Deputatul a recunoscut că anul acesta a primit o cutie mică de ciocolată de la un coleg din Partidul Comunist al Federației Ruse, o „carte de poezii neobișnuite despre dragoste” de la colegii de la Partidul Rusia Unită și câteva calendare.

„Acesta a fost cadourile, la fel și anul trecut. Dacă mi-a adus cineva cadouri, de obicei provin de la alte instituții sau de la  parchetul unde am lucrat. Și acum am primit de la unul dintre departamente, nu voi spune din care, o sticlă de vodcă. Un altul l-am primit de la ambasada Finlandei. O carte poștală și sticlă de vodcă. Acestea sunt toate cadourile ”, a spus Sinelshchikov.

Deputatul de la Rusia Unită, oceanograful Arthur Chilingarov nu a văzut o scădere semnificativă a numărului de cadouri. „Îmi oferă în mare parte echipament – mănuși, haine calde. Și alcool. Am suficiente rezerve pentru tot anul”, a spus el.

În același timp, el însuși a făcut cadou urși de porțelan prietenilor și colegilor săi. „Donez urși tot timpul. Cumpar din magazin și i ofer. Porțelan Lomonosov. Am o turmă întreagă de ei. Acum am dat și urși, desigur ”, a subliniat Chilingarov.

Colegul său de partid, primul vicepreședinte al comitetului pentru educație, Yana Lantratova , care lucrează în Duma de Stat pentru primul an, a spus că deputații au început să-și transmită felicitările „creative” și și-au oferit unii altora cadouri făcute manual.

»Prim-vicepreședintele Comisiei pentru Probleme Agrare, Oleg Nilov , de exemplu, mi-a înmânat o geantă uimitoare tricotată de soția sa. Este o profesionistă, face meșteșuguri incredibile. Unii parlamentari au donat decorațiuni de casă pentru brad și alte obiecte unice. Mulți au luat parte, de asemenea, la pregătirea cadourilor pentru copii”, a spus Butina.

Vicepreședintele Comisiei Dumei pentru Securitate și Anticorupție, membru al Partidului Rusia Unită și fost procuror militar Anatoly Vyborny consideră că legislația anticorupție a influențat în mare măsură scăderea numărului de cadouri de Anul Nou.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa vina in Romania daca vor coruptie.