G4Media.ro

Parlamentarii ruși propun plasarea de ”fotografii înfricoșătoare” pe sticlele de alcool  /…

Parlamentarii ruși propun plasarea de ”fotografii înfricoșătoare” pe sticlele de alcool  / Se propune și înlocuirea vinului fiert cu ceaiul

Deputații ruși propun postarea de fotografii din care să reiasă consecințele abuzului de alcool pe sticle, anunță Gazeta.ru.

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Sultan Khamzaev, a propus obligarea companiilor care distribuie băuturi alcoolice să plaseze „imagini înfricoșătoare” pe băuturile alcoolice, similare celor de pe ambalajele produselor din tutun.

Khamzayev a amintit că în țară, de mult timp, pe pachetele de țigări au fost plasate imagini înfricoșătoare care avertizează despre pericolele folosirii produselor cu nicotină. „Cred că ar trebui să facem același lucru cu alcoolul”, a conchis politicianul.

Potrivit parlamentarului, pe aproximativ două treimi din sticle ar trebui puse fotografii cu consecințele tragice ale consumului de alcool, subliniind că ar trebui să existe și o inscripție: „Alcoolul ucide”.

„Trebuie să continuăm cu astfel de idei pentru a proteja cetățenii. Acesta este scopul principal”, a spus deputatul. Khamzaev a venit deja cu o inițiativă similară înainte, apoi echipa sa a dezvoltat machete ale mesajelor.

Medicii ruși au avertizat în această perioadă despre „pericolul de accidentare” adus de consumul vinului fiert. Consumul de vin fiert, ca băutură încălzitoare în timpul plimbărilor de iarnă, crește riscul de rănire și ar trebui să se bea în loc ceai de plante, susțin experții.

Sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Au innebunit !? Păi, rusul de frică bea mai dihai, incă din vremea lui Ivan cel Groaznic…

  2. Dar pe samagon ce eticheta sa puna ? Aveti la micul dejun catiuse cu kalashnikov , la felul principal zircoane si mai pe seara niste mortiere. Daca economie nu au ,macar razbel de la tata Putin.

  3. Vodka Novicioc sau PUTIN(a) Vodka

  4. Daaaa…. sigur or să bea ceai în loc de vin fiert cu scorțișoară și cuișoare….🤭🤭🤭