G4Media.ro

Parisul va stinge luminile Turnului Eiffel cu o oră mai devreme decât…

Foto: Pexels

Parisul va stinge luminile Turnului Eiffel cu o oră mai devreme decât în mod normal, pentru a economisi energie

Parisul va stinge luminile Turnului Eiffel cu o oră mai devreme decât în mod normal, va scădea temperatura apei din piscinele municipale și va amâna încălzirea clădirilor publice pentru a economisi energie în această iarnă, a anunțat marți primarul orașului, relatează Reuters.

Măsurile au ca scop îndeplinirea obiectivului președintelui Emmanuel Macron ca industria, gospodăriile și autoritățile municipale să își reducă consumul de energie cu 10%, ca răspuns la tăierea livrărilor de gaze de către Rusia și la creșterea în spirală a prețurilor la energie.

În întreaga Europă, țările caută modalități de a reduce consumul de energie și de a-și umple stocurile de gaz în vederea unei posibile întreruperi totale.

Franța nu este la fel de expusă la gazul rusesc ca unii vecini, dar un număr record de întreruperi ale reactoarelor nucleare a forțat Franța să importe energie electrică în condițiile în care, în mod normal, ar fi un exportator, ceea ce a exacerbat presiunea pe piețele de energie.

„Franța va fi întotdeauna orașul luminii”, a declarat primarul Anne Hidalgo.

În prezent, Turnul Eiffel este iluminat până la ora 1 dimineața de un sistem de iluminat care îi conferă o strălucire aurie. Stingerea luminilor monumentului la ora 23:45 ar însemna o reducere de 4% a consumului de energie electrică.

Hidalgo a declarat că, începând cu 23 septembrie, iluminatul în clădirile publice din Paris va fi stins la ora 22.00, în timp ce temperatura apei din piscine va fi redusă de la 26 Celsius la 25 Celsius. Încălzirea în clădirile publice va fi redusă la 18 grade Celsius.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Cred ca ar trebui oprit curentul in tot Parisul intre orele 18 si 20. Poate ca atunci parizienii se vor gandi de doua ori inainte sa voteze o tuta comunista in functia de primar.