G4Media.ro

Părinţii unor elevi din Târgu Mureș cer izolarea unui copil a cărui…

Părinţii unor elevi din Târgu Mureș cer izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China

Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Târgu Mureş au cerut, în scris, conducerii şcolii izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China în zilele următoare, de teamă ca femeia să nu fie purtătoare de coronavirus, solicitând ca elevul să stea acasă pe perioada în care mama lui se va afla în carantină.

Părinţii au mai cerut ca după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui să îşi facă analizele şi să prezinte rezultatele.

De asemenea, petiţionarii mai cer luarea unor măsuri şi în cazul altor elevi, care sunt rude cu copilul a cărui mamă urmează să se întoarcă din China şi au cerut izolarea acestora la domiciliu timp de două săptămâni.

Inspectorul general şcolar al judeţului, Claudiu Bândilă, susţine că elevul nu poate fi împiedicat să vină la şcoală, chiar dacă mama lui va fi obligată să se izoleze la domiciliu.

„Autoizolarea membrilor familiei se face voluntar, doar mama fiind obligată să se izoleze la domiciliu. Ţinem legătura cu Direcţia de Sănătate Publică privind acest caz, instituţie care, la rândul ei, ia măsurile de monitorizare a mamei şi ţine legătura cu familia, pregătită să urmeze protocolul”, a precizat, duminică, Claudiu Bândilă.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a comunicat şcolii că după intrarea în ţară a mamei elevului, membrii familiei vor avea obligaţia să poarte mască, să stea la distanţă şi să ia măsuri stricte de igienă.

DSP Mureş a precizat că, zilnic, în şcoală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariţiei de simptome se va suna de urgenţă la 112.

La intrarea în ţară, peste câteva zile, mama elevului are obligaţia să completeze un chestionar care va fi transmis la DSP Mureş.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sunt curios cum reactionau cei din Ditrau!

  2. In china mor aprox 100 de oameni pe zi și la noi nu se poate obliga o persoană sau neamurile cu care intră în contact la carantină!? Păi în SUA,și asta tre să citească toți proștii, cele aprox 350 de pers aduse din china nici nu au avut voie să intre în contact cu familia. Au fost introduse în carantină federală obligatorie în două baze militare. Proștii dreaq care ne conduc,alături de proștii care se ocupă de sănătatea publică nu știu că virusul este f contagios inclusiv in perioada de incubație de aprox 2 săpt când nu există simptome? Tocmai datorită prostiei comuniste a chinei au ajuns așa. Au tăcut și au încercat să minimalizeze efectele pandemiei până când a început să moară lumea pe străzi. Atât de proști suntem încât ne autodistrugem? Am impresia că da.

  3. Oameni buni si nebuni, femeia vine din China, nu din Wuhan!

    E ca si cum strainii ar spune de un roman, care merge in strainatate la munca, ca este tigan din Romania, vine la ciordit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.