G4Media.ro

Părinții unor copii de la Școala Nicolae Titulescu din București protestează după…

Sursa foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Părinții unor copii de la Școala Nicolae Titulescu din București protestează după un caz de abuz sexual asupra unui elev

Părinții elevilor protestează în fața Școlii Nicolae Titulescu din București după ce Antena 3 a relatat cazul unui copil ai cărui părinți au reclamat că a fost abuzat de două ori de colegii săi.

UPDATE Ora 10.20: O echipă a Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar sunt prezenți la școala Nicolae Titulescu pentru a face un control.

Aceștia au declarat presei, la sosirea la școală, că cele două instituții nu au fost sesizate până acum. O sesizare a fost depusă la inspectorat luni dimineață, 4 martie.

Știrea inițială: Părinții spun că se tem să își mai lase copiii la ore și așteaptă, urgent, răspunsuri din partea directoarei școlii.

Asta după ce părinții unui băiețel care are acum 10 ani au reclamat că acesta a fost violat de două ori în toaleta școlii.

În primul caz, presupusul violator avea numai 11 ani, iar victima 8 ani. Dosarul s-a clasat, însă, pentru că violatorul era prea mic pentru a răspunde penal.

Comunicatul conducerii școlii:

Având în vedere informațiile vehiculate în mass-media în ultimele trei zile, cu privire la o presupusă agresiune sexuală, comisă asupra unui fost elev al școlii noastre din ciclul primar, atât din nevoia corectei informări a opiniei publice, cât și din necesitatea evidentă de a asigura climatul optim în interiorul unității de învățământ, vă comunicăm următoarele:
Când ne-a fost sesizată posibilitatea comiterii de abuz asupra unui elev, de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare clarificării situației. Din perspectiva instituției noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe si dorinței sincere de a clarifica toate aspectele.

În cadrul procedurii judiciare, primul dosar a fost clasat, în anul 2022. Ulterior, o altă plângere la organele abilitate, cu privire la același elev, a condus la deschiderea unui alt dosar, care este in curs de desfășurare.

Menționăm că din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, până la concluziile oficiale ale unei anchete, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul traumatizării psiho-emoționale sau excluziunii pentru vreun copil înscris la școala noastră.

În lumina celor de mai sus, coroborate cu întreaga disponibilitate a conducerii Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu, de a depune absolut toate diligențele pentru clarificarea situației, cu dorința de a îndeplini responsabilitatea ce ne revine, punem întotdeauna interesul elevilor noștri pe prim-plan.
Pentru orice alte aspecte de clarificat, rămânem permanent la dispoziția părinților și celor interesați, asigurându-i că am acționat permanent cu profesionalism și corectitudine, în spiritul imperativelor morale și legale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Școala ar trebui sa aibă, de la 06.09.2023, un registru al agresiunilor și o cutie unde elevii să poată depune anonim, informații despre agresiuni. Este o metodologie in acest sens. Are? Dacă nu…ar fi interesant de ce s-a ignorat aceasta metodologie.

  • Draga comentor, violatorul minor trebuia scos din societate si trimis la o scoala de corectie, iar parin’ii ar trebui sa raspunda penal pentru fapta odraslei lor. Directorul scolii impreuna cu Consiliul scolii ar trebui dati in judecata si cerute pedeapsa penala si despagubire de milioane de euro. Cel putin atat!!!

 2. Cum sa inchizi un dosar de viol pentru ca agresorul e prea tanar?

 3. Învățământul modern de Guvernele FSN, PSD și PNL. Învățământul mult lăudat cu note 9 și 10 pe linie. Ministerul Educației se face că lucrează , profesorii ( nu toți ) se fac că educa și elevii se fac că învață.

 4. Dosar clasat pe motiv ca agresorul e prea mic. Cu alte cuvinte, caz musamalizat, caci nesemnificativ. Ce s-ar fi intamplat daca victima ar fi fost copilul directoarei ?
  Pt specimenele astea ” agresori minori” nu exista scoli de corectie, nu pot fi tinuti la distanta de copiii normali?

  • Exista scoli de corectie. Ar trebui angajat un avocat care sa falimenteze scoala si sa ii bage la puscarie pe director si Consiliul Director!

 5. Am vazut un filmulet despre asta ieri. Psihologul scolii intreba reporterul: „dar cum de doar lui i se intampla”. Imi venea sa sparg telefonul de nervi. Se pare ca nu doar directoarea trebuie trimisa la puscarie.

 6. or fi delegat psihologul penitenciarului Baia Mare la Titulescu