G4Media.ro

Parcurile şi locurile de joacă din Timişoara s-au deschis, cu respectarea restricţiilor…

Parcurile şi locurile de joacă din Timişoara s-au deschis, cu respectarea restricţiilor instituite la nivel naţional / Primarul Robu are în vedere și deschiderea teraselor

Parcurile şi locurile de joacă din Timişoara s-au deschis publicului, miercuri, cu respectarea restricţiilor instituite la nivel naţional, în urma unei hotărâri a Comitetului local pentru situaţii de urgenţă a municipiului Timişoara, luate într-o şedinţă extraordinară.

„Începând din data de 13 mai se deschide accesul în parcuri şi locuri de joacă, cu respectarea restricţiilor instituite la nivel naţional. Tot de acum se deschid florăriile, cu respectarea restricţiilor instituite la nivel naţional. De vineri, se reia transportul public al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) la capacitatea maximă, exceptând subsistemul de transport şcolar, care rămâne sistat, cu respectarea tuturor cerinţelor instituite pe speţă de diversele instituţii, inclusiv STPT. La data intrării în vigoare a prevederilor prezentei, încetează valabilitatea oricăror dispoziţii contrare”, arată hotărârea Comitetului local pentru situaţii de urgenţă Timişoara, remis Agerpres.

Primarul Nicolae Robu a anunţat, marţi, că a propus acest proiect având în vedere numărul în scădere al bolnavilor internaţi cu SARS-CoV-2 la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara, care a ajuns la 86. Totodată, edilul are în vedere şi deschiderea teraselor, „dar nu peste noapte”, ci cu măsurile de rigoare care pot fi luate pentru ca riscurile de contaminare să fie cât mai mici.

„Eu aş vrea, şi am cerut aparatului de specialitate să spună, dacă putem să-i ajutăm pe comercianţi de acea scutire de plată pe spaţiul pe care-l ocupă din terenul public, chiar să le putem da mai mult spaţiu, pentru a putea amenaja mesele la distanţe mai mari între ele decât până acum şi să nu le luăm bani pentru asta. Pentru bugetul local, aceste sume nu reprezintă ceva esenţial, dar pentru ei înseamnă mult”, a menţionat edilul.

Sursa foto: Facebook Primăria Timișoara

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.