G4Media.ro

Parcurile Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului și Carol vor fi reabilitate dar vor rămâne…

Foto: Alee crăpată în Parcul Herăstrău - G4Media

Parcurile Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului și Carol vor fi reabilitate dar vor rămâne fără pază / ”Am pus bani în buget pentru înlocuirea a 30 de locuri de joacă”

Prin proiectul de buget al Capitalei pe anul în curs, edilul Nicușor Dan propune alocarea de fonduri pentru înlocuirea a 30 de locuri de joacă din parcurile administrate de către Primăria Municipiului București, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio București FM.

De asemenea, ar urma să se aloce bani pentru repararea sistemelor de irigații din parcurile Cișmigiu, Herăstrău și Izvor și amenajarea unuia nou în Parcul Carol și reparații de alei, în aceste parcuri, pentru repararea cuvei lacului mare din Cișmigiu și pentru reabilitarea malurilor lacului Herăstrău.

„În zona de parcuri, s-a terminat achiziția publică și am pus bani în buget pentru înlocuirea a 30 de locuri de joacă.

Am înlocuit 10 sau 12, până în momentul ăsta, am pus bani pentru alte 30. Și vor rămâne doar patru – care sunt mai mari, precum cel din Izvor, care nu vor fi complet înlocuite, în acest mandat.

Am pus bani pentru reparația sistemului de irigații din mai multe parcuri, printre care Cișmigiu și Herăstrău, din Parcul Izvor, de asemenea – ne confruntăm, de doi-trei ani, cu veri și toamne extrem de secetoase și parcurile nu fac față, fără sistem de irigații, și, de asemenea, pentru începerea unui nou sistem de irigații, în Parcul Carol.

Avem o problemă de alimentare cu apă, în Parcul Circului, am prevazut bani pentru un puț de mare adâncime, cu care să alimentăm.

Foarte multe reparații de alei, în parcurile bucureștene, după cum știți, aproape că am terminat Parcul Tineretului și vom continua, în celelalte parcuri. De asemenea, în Grădina Zoologică, unde starea aleilor este foarte precară.

Vom termina reparația Podului din Parcul Tineretului care n-a mai fost reparat de 50 de ani și cuva lacului mare din Cișmigiu.

De asemenea, vom începe, în Herăstrău, reparațiile malului de lac. Avem bani puși pentru asta”, a declarat Nicușor Dan.

În schimb, parcurile administrate de către ALPAB vor rămâne fără pază. Iar Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) nu va primi bani, nici în acest an, pentru repararea aleilor din cimitire.

„Deși ALPAB-ul a propus, am tăiat, în mare parte, paza din parcuri, reparații de alei, la Circ, în cimitire…

Toate aceste investiții aș fi vrut să le avem, în bugetul local, dar vrem să fim responsabili cu bugetul local, să nu ducem Primăria, din nou, în zona de faliment”, a declarat Nicușor Dan.

În context, trebuie amintit faptul că, în mai, anul trecut, actrița Andrea Hristu a fost agresată, în plină zi, în Parcul Cișmigiu, chiar peste drum de biroul primarului general al Capitalei Nicușor Dan.

De asemenea, ar mai trebui spus și că în multe dintre cimitirele administrate de către Primăria Municipiului București, inclusiv în Cimitirul monument istoric Șerban Vodă sau Bellu, cum este el mai bine cunoscut, există multe alei de pământ, unde concesionarii înoată în noroi, după fiecare ploaie mai serioasă. Asta pentru că, de ani de zile, ACCU nu a mai primit fonduri pentru reparații sau amenajări de alei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...