G4Media.ro

Parcul Unirii se va numi Parcul Teoctist. Proiect al Primăriei București, după…

Parcul Unirii se va numi Parcul Teoctist. Proiect al Primăriei București, după ce a tăiat banii pentru biserici

Parcul Unirii din București și-ar putea schimba numele în Parcul Teoctist, potrivit unui proiect de hotărâre postat luni pe Facebook de consilierul local Octavian Berceanu (USR). Proiectul nu figurează pe agenda publică a ședinței de consiliu din 18 decembrie, dar ar veni pe fondul rectificării bugetare care taie caâteva zeci de milioane de lei alocați bisericilor.

Teoctist a fost patriarh al Bisericii Ortodoxe Române între anii 1986-2007. El a fost criticat pentru lipsa de reacție publică față de demolarea multor lăcașe de cult de către autoritățile comuniste.

Patriarhul Teoctist, cunoscut pentru vederile ecumenice, a fost unul dintre artizanii vizitei Papei Ioan Paul al II-lea la București în 1999, prima vizită a unui suveran pontif în România.

De altfel, implicarea Patriarhului Teoctist în organizarea vizitei Papei este unul dintre motivele enunțate în referatul de aprobare a schimbării denumirii Parcului Unirii.

Foto: Patriarhul Teoctist (Sursa: Wikipedia)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Scara,asta nu i pe la tine?

 2. Bineinteles, sa facem o dedicatie, ce mai, a fost martir Teoctist.
  Printre altele cunoscut pentru obediența sa față de autoritățile comuniste, si aprobarea demolării a 7 biserici monumente istorice din București si pentru numeroasele telegrame de felicitare trimise dictatorului Nicolae Ceaușescu, căruia i-a făcut cadou vechi tipărituri și obiecte de patrimoniu. Sigur Fireo, merita, cum de ti-a venit ideea?

 3. Sunt si eu curios ce a facut Teoctist asta ca sa sa merite asa ceva? A facut banutzu gros din banii romanilor? Umbla cu mertzane si cu tzoale de aur? Pai atunci dati-i ca merita saracu, e smerit deh, un adevarat sfant.

 4. din motive de claritate politico-istorica, ar trebui folosit numele complet al clericului: „teoctist securist”.

 5. Deci pentru duamna de sarmankur, Teoctist bate Unirea ca importanta!

 6. Sa ramana in mortii lui parcul unirii.

 7. Sper dupa ce dispare Firea sa schimbe cineva la loc denumirea parcului Herastrau si a parcului Unirii (daca apuca sa-l schimbe).

 8. Degeaba coana Fireo, hotii tot in iad ajung!

 9. Iar trotuarul de pe strada Mătăsari – Trotuarul Firea. Prietenii stiu de ce !

  • decât un dement ar citi rahatul pe care l-ai scris, bre pet rom

 10. Bra țe e e le e pă ă ă ri in te e e e e e e e ești sîr gu ieș te a a a a a a le de e es chi i i de e e mi i i i e că în des fă tă ări a am che e el tu u i i i i i i i i it toa a a a a a tă toa a a tă ă ă vi i i a a ța a a mea spre bo gă ți a cea ne e che e el tu u u i i tă ă ă ă ă ă a în du ră ri lo or Ta a a a a a le e pri vi i ind Mîn tu u u i i to o ru u u le a cum nu u tre e ce e e e cu u ve e e de e e rea a a a a a a a a i i i ni i i ma mea a a cea a să ă ra a a a a a că căci că tre Ti i ne e e Doa a a am ne cu u + u u u mi i i li i in ță ă ă strig am gre e și i it Pă ă ri i i i i in te e e e e e la ce e e e e e e e e e e e er și i i i i i î î î na a a i in tea a a Ta a a a ra ţe e e le e pă ă ă ri in te e e e e e e e eşti sîr gu ieş te a a a a a a le de e es chi i i de e e mi i i i i e că în des fă tă ă ări a am che e el tu u i i i i i i i i it toa a a a a a tă toa a a tă ă ă vi i i a a ţa a a mea spre bo gă ţi a ne e che e el tu u u i i tă ă ă ă ă ă a în du ră ri lo or Ta a a a a le e pri vi i ind Mîn tu u u i i i to o ru u u le a cum nu u tre e ce e e cu u ve e de e e rea a a a a a a a a i i i ni i i ma mea a a cea a să ă ra a a a a a că căci că tre Ti i ne e e Doa a a am ne cu u + u u u mi i i li i in ţă ă ă strig am gre e şi i it Pă ă ri i i i in te e e e e e la cer şi i î î î na a a i i in tea a a Ta a a a

 11. Bucurestiul e in faliment nedeclarat, iar pe toapa o f#te grija de schimbat de nume…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.