G4Media.ro

Parchetul European efectuează percheziții în Galați în cadrul unei anchete privind sistemele…

Sursa foto: Pixabay

Parchetul European efectuează percheziții în Galați în cadrul unei anchete privind sistemele de irigații / Procurorii suspectează o fraudă de 1,7 milioane de euro: Șase terenuri în valoare de 500 de mii de euro confiscate, conturi înghețate

Parchetul European (EPPO) din Iași a efectuat astăzi opt percheziții în județul Galați, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 1,7 milioane de euro în legătură cu proiecte pentru sisteme de irigații, finanțate de UE, se arată într-un comunicat al instituției.

În cauză este vorba despre o asociație agricolă care a obținut finanțare pentru două proiecte de modernizare a sistemelor de irigații, în valoare de 1,7 milioane de euro (8,6 milioane de lei). Cu toate acestea, potrivit anchetei, procedura de achiziție publică pentru selectarea unei societăți care să execute proiectele a fost manipulată, pentru a avantaja o societate prestabilită, deținută de mama unuia dintre membrii asociației.

Se înțelege că reprezentanții legali ai asociației ai societății selectate au prezentat documente false care atestau că beneficiarul fondurilor nu se afla în conflict de interese cu societatea căreia i-a fost atribuit contractul, inducând astfel în eroare Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România (AFIR).

În timpul perchezițiilor de astăzi, o parte dintre persoanele cercetate au fost aduse la sediul EPPO din Iași pentru a li se aduce la cunoștință calitatea de suspecți. Trei dintre suspecți au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdicția de a lua legătura cu alte părți în proces, precum și cu obligativitatea prezentării periodice la secția de poliție de la domiciliul lor.

Pentru a recupera prejudiciul adus bugetului UE și orice cheltuieli judiciare, EPPO a confiscat, de asemenea, șase terenuri (în valoare de aproximativ 500 000 EUR) și a înghețat conturile bancare deținute de suspecți.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...