G4Media.ro

Parchetul European arestează liderul unui importator chinez de biciclete electrice din Franța,…

Sursa: Pexels.com

Parchetul European arestează liderul unui importator chinez de biciclete electrice din Franța, acuzat de o fraudă de 26 milioane de euro

Parchetul European din Paris (Franța) l-a arestat, săptămâna trecută, pe liderul unui grup de companii chineze care importă biciclete electrice (e-bikes), pentru fraudă vamală și spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 26 de milioane de euro pentru bugetul UE, anunță un comunicat al instituției.

Ulterior, acesta a fost pus sub acuzare și plasat în arest preventiv de către un judecător de libertăți și detenție al Tribunalului Judiciar din Paris, vineri, 2 iunie 2023.

Ancheta se referă la importul fraudulos în UE de biciclete electrice, prin disimularea originii lor din China sau prin prezentarea unor biciclete complete drept piese de schimb, în scopul de a se sustrage de la plata taxelor și de a eluda măsurile comerciale luate de UE împotriva produselor chinezești în 2018.

În Franța, ancheta a fost încredințată Direcției de anchete vamale (La direction des enquêtes douanières – DED) și, mai recent, Serviciului de anchete judiciare financiare (Le service d’enquêtes judiciaires des finances – SEJF). De asemenea, sunt în curs de desfășurare investigații în Cehia, Germania și România.

Parchetul European (EPPO) este parchetul public independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...