G4Media.ro

Parada Victoriei la Moscova: Participă 10 mii de soldați și peste 200…

Sursa foto: Kremlin.ru

Parada Victoriei la Moscova: Participă 10 mii de soldați și peste 200 de tancuri și avioane / Lipsește Armata a XIII-a, cel mai probabil, din cauza unei superstiții

Pe 9 mai, Moscova va găzdui Parada Victoriei, la care vor participa aproape 10 mii de soldați și ofițeri, precum și peste 200 de tancuri și avioane, anunță presa rusă.

Parada din 2022 va fi deschisă de coloane de militari care vor defila de-a lungul Pieței Roșii. Manifestația va fi deschisă de o companie de toboșari, urmați de Steagul Victoriei, Steagul de stat al Rusiei și Steagul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Aceștia vor fi urmați de trei grupe ale unei companii de gardă de onoare, îmbrăcați în uniforma celor trei ramuri ale Forțelor Armate RF – Forțele Terestre, Forțele Aerospațiale și Marina.

În continuare, vor trece coloane din 35 de formațiuni și universități militare, iar atât Ministerul Apărării, cât și FSB, Ministerul Situațiilor de Urgență și Garda Rusă. Printre coloane vor fi echipajul de paradă al Yunarmiya, coloanele Suvorov, Nakhimov și cadeți, două coloane de femei soldat, două coloane de trupe de cazaci și câte o coloană din Divizia 2 Gărzi Taman Motorized Rifle, Divizia 4 Tancuri și brigăzile Diviziei de pușcași a 27-a de gardă.

În urma paradei pedestre, echipamentul militar va pleca spre Piața Roșie. Procesiunea va fi deschisă de legendarul tanc sovietic T-34-85, care a devenit simbolul victoriei în Marele Război Patriotic. Va fi urmat de vehicule blindate Typhoon cu diverse modificări, tancuri T-72B3M, T-90M și T-14 Armata, Tornado-G MLRS, sisteme de rachete Iskander-M, tunuri autopropulsate Msta-S.

Două coloane de trupe de apărare aeriană vor consta din complexe Buk-M3, Tor-M2 și S-400. Echipamentele de aterizare vor fi reprezentate de vehicule BMD 4M și BTR-MDM. Urmează tancurile robotizate Uran-9 pe tractoare cu roți Ural și sistemele de rachete strategice Yars. Partea de la sol a paradei este închisă de cele mai recente vehicule blindate Boomerang.

Partea aeriană a paradei, dacă vremea o permite, va fi deschisă de cel mai mare elicopter Mi-26 din lume, însoțit de Mi-24 de luptă. În continuare vor zbura grupuri de elicoptere de luptă Ka-52, Mi-28n și Mi-8

După aceea, avioanele vor apărea pe cer. Primul va zbura transportul Il-76MD, urmat de tancul Il-78, însoțit de două avioane de vânătoare MiG-29. După aceea, va urma IL-80, care va „acoperi” și MiG-urile.

În continuare, vor apărea transportoare de rachete – Tu-95MS, însoțite de patru Su-35, Tu-22 și Tu-160 în compania unui alt tanc Il-78 și a patru interceptoare de mare altitudine MiG-31BM.

După aceea, trei „patru” de aeronave Su-24, MiG-31 și Su-57 vor zbura peste Piața Roșie. O caracteristică specială a părții aeriene a paradei va fi un grup de opt MiG-29 care vor forma pe cer litera Z, simbolul invadării Ucrainei.

O caracteristică neobișnuită a acestei parade va fi absența coloanei a 13-a a armatei ruse. Alexander Khramchikhin, director adjunct al Institutului de Analiză Politică și Militară, consideră că acest lucru se datorează superstiției, deoarece parada are loc în timpul unei ”operațiuni militare speciale” în Ucraina. „Nu găsesc nicio altă explicație pentru asta”, a subliniat Khramchikhin.

El a adăugat că alcătuirea echipamentului nu este întâmplătoare și reflectă caracterul ne-aniversar al paradei. „Obiectiv vorbind, ar fi foarte ciudat să se organizeze o paradă grandioasă, în condițiile în care data nu este o aniversare, în condițiile actuale. În condițiile actuale, cu cât mai puțin, cu atât mai bine”, a spus Khramchikhin.

Armata a 13-a a fost creată la sfârșitul lunii decembrie 1939 ca o Armată a 13-a separată în cursul înaintării sovietice în istmul Karelian. Atunci, Armata a 7-a a fost împărțită în două, armata a 13-a fiind apoi întărită substanțial. Ca parte a ofensivei de la Vyborg din februarie 1940, în timpul celui De-al II-lea Război Mondial, ambele armate au fost coordonate de Frontul de Nord-Vest din Leningrad, reușind să spargă primele două linii defensive de pe linia Mannerheim , dar fără a reuși spargerea liniei principale. 

Editorul revistei Arsenalul Patriei, Alexei Leonkov , a remarcat că scopul principal al paradei este acela de a arăta atât echipamentul care se află deja în unitățile de luptă, cât și cel care este doar dezvoltat și pus în funcțiune.

„Vorbim, printre altele, despre echipamentul care este implicat într-o operațiune militară specială”, a explicat Leonkov, făcând referire la războiul din Ucraina. În același timp, potrivit acestuia, participarea tancului istoric T-34 și a celor mai recente Armat și Boomerang-uri arată continuitatea echipamentului militar.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Deci e clar, atât le-o mai rămas din Ucraina: „10 mii de soldați și peste 200 de tancuri și avioane”

 2. Defilarea va fi cu frigiderele, masinile de spalat si covoarele furate din Ucraina de bravii ostasi rusi. 😂

  • Nu uita de tirurile pline de cereale si camioanele cu blindaj din scanduri continand raclele eroilor patriei. Nu mai mult de 500 bine-nteles.

 3. E sfârșitul Rusiei si al sateliților ei!

  • Satelitii Rusiei din Asia Centrala sunt sau vor fi sateliti ai Chinei.

  • Avand in vedere ca in china situatia economica este una net superioara, orice tara detinuta inainte de rusia care trece de partea chinei i-si va imbunatati nivelul de trai considerabil.
   Acuma problemele legate de viata privata si libertatile sociale in china sunt o cu totul alta chestie, da r tot mai bine-i decat sa fii sclav rus si sa fii obligat sa bei vodca si sa taci din gura..

 4. Circ, pentru spalatii pe creier. „Performanta” armatei rosii in Ucraina a dezvaluit valoarea reala a rusiei, in teren.

 5. Defilează și cu cortegiile funerare ale celor 20-30 de mii morți în Ucraina?

  • Doar 500 de soldati rusi au pierit dandu-si duhul in numele patriei in timp ce vanau nazisti, hitleristi si satanisti in iadul ala de ucraina. Nush de unde-ai scos douaj de mii da fesebeu vrea sa vorbeasca cu tine si alea alea..