G4Media.ro

Papa Francisc susține că tinerii folosesc „fără scrupule” rețelele de socializare ca…

Papa Francisc susține că tinerii folosesc „fără scrupule” rețelele de socializare ca pe un „nou câmp de luptă”, pentru a răspândi „știri false și a-și distruge adversarii”

Papa Francisc a avertizat luni că mulţi dintre aşa numiţii „nativi digitali” utilizează „fără scrupule” reţelele de socializare ca pe un „nou câmp de luptă” pentru a răspândi „ştiri false şi a-şi distruge adversarii”, relatează EFE, citată de Agerpres.

Declarația Suveranului Pontif a fost făcută în cadrul mesajului său cu ocazia celei de-a 36-a Zi mondială a tineretului la nivel diecezan, care se va marca duminică 21 noiembrie 2021, şi va servi la pregătirea evenimentului care se va desfăşura la Lisabona în 2023.

În mesajul său, papa Francisc a reamintit că urgenţa sanitară i-a împiedicat pe tineri „să iasă din casă pentru a merge la şcoală, la facultate, pentru a se întâlni” şi i-a pus în situaţii dificile pe care nu erau obişnuiţi să le gestioneze.

În multe cazuri, a spus papa, „au apărut probleme familiale, precum pierderea locului de muncă, depresia, singurătatea şi dependenţele. Fără a mai vorbi despre stresul acumulat, de tensiunile şi izbucnirile de furie şi de creşterea violenţei”. Papa a reamintit importanţa „modestiei” pentru tineri şi a criticat faptul că de multe ori ei prezintă „urmăritorilor” lor pe reţelele de socializare o imagine, care nu reflectă adevărul.

Sfântul părinte a deplâns de a asemenea că mulţi tineri „împinşi poate de propriile convingeri politice sau religioase sfârşesc prin a deveni unelte ale violenţei şi de distrugere în viaţa multora”.

„Unii nativi digitali găsesc în domeniul virtual şi în reţelele sociale noul câmp de bătălie, utilizând fără scrupule arma ştirilor false pentru a împrăştia venin şi a-şi distruge adversarii”, a deplâns papa Francisc.

Tinerilor catolici, papa le-a cerut să „se ridice pentru a apăra” dialogul între părinţi şi copii, sau între tineri şi vârstnici. El i-a îndemnat totodată să apere „dreptatea socială, adevărul şi onestitatea, precum şi pe cei vulnerabili, pe cei care nu au glas în societate şi pe imigranţi”.

„Ridicaţi-vă şi arătaţi că Hristos trăieşte! Răspândiţi mesajul său de iubire şi de mântuire în şcoli, în universităţi, la locul de muncă şi mai ales în lumea digitală!”, i-a îndemnat papa pe cei tineri.

Sursa foto: Captură video – Vatican News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. În sfârșit un lider religios care nu e debil, care dă dovadă de decență și luciditate.

 2. „„Ridicaţi-vă şi arătaţi că Hristos trăieşte! Răspândiţi mesajul său de iubire şi de mântuire în şcoli, în universităţi, la locul de muncă […]” asa cum si Inchizitia a facut-o, de atatea mii de ori!

 3. „Whatever you did for one of the least of these brothers and sisters of mine, you did for me. For I was hungry and you gave me something to eat, I was thirsty and you gave me something to drink, I was a stranger and you invited me in, I needed clothes and you clothed me, I was sick and you looked after me, I was in prison and you came to visit me.”
  (Matthew 25:40. 35-36)

  • Please! 😂😂

  • Orice ai facut pentru unul dintre fratii mei, ai facut pentru mine (Isus).
   Caci imi era foame si tu mi-ai dat sa mananc, mi-a fost sete si tu mi-ai dat sa beau, am fost un strain si m-ai invitat in casa ta, am avut nevoie de imbracaminte si mi-ai dat haine, am fost bolnav si ai avut grija de mine, am fost inchis si tu m-ai vizitat.

  • Orice ai facut pentru unul dintre fratii mei, ai facut pentru mine (Isus). Caci imi era foame si tu mi-ai dat sa mananc, mi-a fost sete si tu mi-ai dat sa beau, am fost un strain si m-ai invitat in casa ta, am avut nevoie de imbracaminte si mi-ai dat haine, am fost bolnav si ai avut grija de mine, am fost inch.is si tu m-ai vizitat.
   Matei

  • Orice ai facut pentru unul dintre fratii mei, ai facut pentru mine (Isu.s). Caci imi era foame si tu mi-ai dat sa mananc, mi-a fost sete si tu mi-ai dat sa beau, am fost un strain si m-ai invitat in casa ta, am avut nevoie de imbracami.nte si mi-ai dat haine, am fost bolnav si ai avut grija de mine, am fost inchis si tu m-ai vizitat.

  • Orice ai facut pentru unul dintre fratii mei, ai facut pentru mine (Isus).

  • Caci imi era foame si tu mi-ai dat sa mananc, mi-a fost sete si tu mi-ai dat sa beau,

  • Caci imi era foame si tu mi-ai dat sa mananc,

  • Ca0ci imi era foame si tu mi-ai dat sa mananc, mi-a fost sete si tu mi-ai dat sa beau, am fost un strain si m-ai invitat in casa ta, am avut nevoie de imbracaminte si mi-ai dat haine, am fost bolnav si ai avut grija de mine, am fost inchis si tu m-ai vizitat.

 4. PI de ce no sarit de cur in sus cand sa scos sfanta si Dumnezeiasca cruce din scoli si institutii !ar fi trbuit atunci sa urle nu de la fereastra ci de sus de pe cupola (opritiva politicieni nechibzuiti si globalistisatanisti si lasati crucea acolo unde i este locul (in scoala in educatie ) ! )