G4Media.ro

Papa Francisc susține că fake news-urile și dezinformarea privind coronavirusul și vaccinurile…

Sursa foto: Vatican News

Papa Francisc susține că fake news-urile și dezinformarea privind coronavirusul și vaccinurile anti-COVID-19 reprezintă o „încălcare a drepturilor omului”

Papa Francisc a declarat vineri că răspândirea de știri false și dezinformare cu privire la SARS-CoV-2 și vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv de către mass-media catolică, reprezintă o încălcare a drepturilor omului, transmite Reuters.

A fost a doua oară în mai puțin de o lună când Suveranul Pontif în vârstă de 85 de ani se pronunță pe această temă. În urmă cu trei săptămâni, el a condamnat dezinformarea ideologică „fără temei” despre vaccinuri, sprijinind campaniile naționale de imunizare și numind îngrijirea sănătății o obligație morală.

Papa a făcut comentariile într-o declarație adresată membrilor catolicfactchecking.com, un consorțiu de mass-media catolice al cărui site web spune că scopul său este de a „verifica știrile false și informațiile înșelătoare” despre vaccinurile împotriva COVID.

„Să fii informat corespunzător, să fii ajutat să înțelegi situații bazate pe date științifice și nu pe știri false, este un drept al omului”, a spus Papa Francisc grupului. „Informația corectă trebuie asigurată mai ales celor care sunt mai puțin echipați, celor mai slabi și celor mai vulnerabili”, a adăugat el.

Suveranul Pontif a condamnat o „infodemie” care se răspândește, despre care el a spus că este o denaturare a realității bazată pe frică, știri falsificate sau inventate și „informații presupuse științifice”.

„Știrile false trebuie respinse, dar persoanele individuale trebuie întotdeauna respectate, pentru că le cred adesea fără a fi în deplină conștientizare sau responsabilitate”, a spus Papa Francisc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Păi asa se intampla cand nu ai majoritate parlamentara pentru cetateni ci pentru grupurile de interese.
  E ca la cerere si oferta.
  Daca lumea accepta tacit, nu le oferi nimic. Daca se revolta – le dai un baston.
  In rest se prefac cu sycces ca nu stiu ce e rau si ce e bine.
  Ca asa e in coalitiile aflate la PUTERE

  • Sunt curios despre care grupuri de interese vorbesti tu in cazul asta? Da niste exemple.

  • Cred ca am mai dat: taxa de pod de la Fetesti pentru persoane fizice. Unii câstiga MULT nefacand mai nimic pentru acei bani. Din cauza asta nici nu o scot. Nu cred ca masina mea de 1 tona impacteaza cu ceva daca trec de doua ori pe an pe acel pod. Unde mai pui ca platesc oricum taxa de drum si acciza la combustibil.
   Apoi… siatemele
   Decontarile de medicamente, combustibil pentru institutiile statului… SEAP/SICAP…lista poate continua la nesfarsit.
   Lasa ca merge si asa!

  • Cred ca grupul de interese e: „angajatii de la stat”
   Daca nu poti Lor sa le impui ceva cum ai putea sa impui ceva angajatului de rand la un srl?
   Nu fac nimic daca nu le lasi bani de sifonat

  • Grupuri de interese organizate .. gruparea lui Felix Voiculescu,gruparea lui Sebi Ghitã,gruparea lui S.O.V,baronii P$D & PNL,etc

 2. prioritatea suveranului pontif: respectarea drepturilor omului. haaaaaaa. el care si-a obligat toti cetăţenii din Vatican sa fie imunizati la ac?!
  Discriminarea celor nevaccinati nu e incalcarea drepturilor omului, mai ales când tulpina circula pretutindeni şi nu ţine cont de supercertificatul lor şi numărul de doze?
  demagogie e prea puţin spus pentru a caracteriza o astfel de interventie.

 3. Bine ca preotii catolici pedofili nu incalca drepturile omului. Daca le incalcau, poate Papa nu-i mai ascunna. Dar bine ca e Papa pentru un motiv. Mai apare vreo stire cu ororile la care au fost supusi copii de catre preotii catolici, Papa iese si ne zice :oops, ne pare rau” si atat.

 4. Papa, un biet instrument globalist… penibil.

 5. G4 iar dati titluri false la stiri adevarate?
  A zis Papa de „incalcare”?
  Eu am citit altceva:
  „Să fii informat corespunzător, să fii ajutat să înțelegi situații bazate pe date științifice și nu pe știri false, este un drept al omului”

 6. De fapt stai asa ca ati copiat cuvant cu cuvant din Reuters cu tot cu reinterpretarea citatului.
  Anti plagiatorilor!

 7. Dupa declaratiile astea cele trei cifre de 6 se vad din ce in ce mai clar de sub tichia lui.

 8. Și vaccinarea obligatorie e tot un drept al omului, nu?

 9. Primul fake news: vaccinul imunizeaza.

  • Urmatoarele fake news-uri: stati cu masca 2 saptamani, apoi bagati o doza si gata, 2 doze si gata, booster si gata, vaccinul inseamna viatza de dinainte, teatru, concerte, sport indoor etc. Dar cum spunea cinveva mai sus: mergem dupa fenta si uitam de problemele Vaticanului si alte chestii!