G4Media.ro

Papa Francisc sugerează că refugiaţii ucraineni sunt trataţi diferit față de cei…

Sursa foto: Captură video - Vatican News

Papa Francisc sugerează că refugiaţii ucraineni sunt trataţi diferit față de cei proveniți din alte regiuni ale lumii: „Suntem rasişti. Şi asta e rău”

Papa Francisc a sugerat că rasismul este motivul pentru care multe ţări au fost mai primitoare cu refugiaţii veniţi din Ucraina afectată de război decât cu cei proveniţi din alte regiuni ale lumii, informează DPA, citată de Agerpres.

Într-un interviu acordat pentru televiziunea de stat italiană RAI, suveranul pontif a spus că persoanele vulnerabile au avut întotdeauna cel mai mult de suferit în timpul războaielor. „Refugiaţii sunt împărţiţi. Prima clasă, clasa a II-a, în funcţie de culoarea pielii sau dacă provin dintr-o ţară dezvoltată sau din una nedezvoltată”, a adăugat el.

„Suntem rasişti. Şi asta e rău”, a mai spus papa Francisc.

Potrivit statisticilor ONU, peste 5 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara după invazia militară declanşată de Rusia pe 24 februarie.

Vineri seară, când creştinii catolici vor comemora moartea lui Iisus, papa Francisc va oficia o slujbă publică în bazilica Sfântul Petru din Roma, pentru prima dată de la declanşarea pandemiei de coronavirus în urmă cu mai mult de doi ani.

Papa Francisc a mai spus pentru RAI că acceptă faptul că ţările lumii au dreptul de a se apăra, însă consideră că abandonarea generală a păcii reprezintă o problemă.

„Trăim conform unei idei în baza căreia ne ucidem unii pe alţii din cauza nevoii de putere, de securitate, de a deţine multe lucruri”, a adăugat liderul spiritual al Bisericii Catolice.

„Înţeleg guvernele care cumpără arme. Le înţeleg, dar nu sunt de acord cu acest lucru”, a mai spus papa Francisc.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.