G4Media.ro

Papa Francisc spune că acum nu are nicio intenție de a demisiona…

Sursa foto: vaticannews.va

Papa Francisc spune că acum nu are nicio intenție de a demisiona / Dar dacă o va face, va fi episcop emerit al Romei și nu va rămâne la Vatican / ”Dacă voi supraviețui după demisie, aș vrea să ascult confesiuni și să merg să văd bolnavii”

Papa Francisc a vorbit despre o eventuală demisie în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni mexicane, explicând însă că în acest moment nu se gândește la acest lucru, relatează Corriere della Sera. El a spus că în eventualitatea în care se va decide în acest sens, va părăsi Vaticanul.

„În acest moment nu am nicio intenție de a demisiona”, a spus Francisc într-un interviu acordat TelevisaUnivision.

El a subliniat însă că în viitor demisia Papei va trebui definită și ”conturată un pic mai bine, explicitată” și că, dacă o va face vreodată, va urma criterii diferite de cele ale lui Benedict al XVI-lea: se va numi ”episcop emerit al Romei” și nu papă emerit, nu va purta mantia albă și nici nu va locui la Vatican, ”cu siguranță nu”. Nici nu se va întoarce în Argentina, ci va rămâne la Roma, „poate” la Bazilica Sfântul Ioan din Lateran, catedrala Romei.

„Dacă voi supraviețui după demisie, aș vrea să ascult confesiuni și să merg să văd bolnavii, ca simplu preot”, a explicat el jurnaliștilor.

A transmis că este adevărat că „îl doare puțin genunchiul” și că se simte „extenuat”, deși poate merge, dar „niciodată” nu i-a trecut prin cap să demisioneze din această cauză. Cu toate acestea, „dacă văd că nu pot, fie că mă rănesc, fie că sunt un obstacol”, a explicat el, are încredere în „ajutorul” pe care îl va primi pentru a lua decizia de a se retrage.

”Dumnezeu îmi va spune”, a explicat el de mai multe ori.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter