G4Media.ro

Papa Francisc s-a declarat ”siderat” de violențele de la Capitoliu, în urma…

Papa Francisc s-a declarat ”siderat” de violențele de la Capitoliu, în urma cărora au murit cinci oameni: ”Este vorba de un popor atât de disciplinat în democrație”

Papa Francisc s-a declarat „siderat” de violenţele care au avut loc miercuri la Capitoliul din Washington, potrivit unui interviu acordat postul italian de televiziune Canale 5, notează AFP.

„Am fost siderat pentru că este vorba despre un popor atât de disciplinat în democraţie”, a afirmat el în acest interviu care urmează să fie transmis duminică seară şi din care au fost difuzate câteva fragmente sâmbătă.

Chiar şi „în mediile cele mai evoluate există mereu ceva în neregulă”, sunt indivizi care „merg pe un drum împotriva comunităţii, împotriva democraţiei, împotriva binelui comun”, a spus suveranul pontif.

„Această mişcare trebuie să fie condamnată”, a continuat papa Francisc, adăugând că „este nevoie să înţelegem bine pentru ca acest lucru să nu se repete şi să învăţăm din lecţiile istoriei”.

Drapelele au fost coborâte în bernă la Capitoliu după decesul unui poliţist rănit în confruntările cu manifestanţi pro-Trump, ridicând bilanţul violenţelor de miercuri la cinci morţi.

srusa: Agerpres.ro, sursa foto: Vatican Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. O fi orb domnu papă. America, tara cu cele mai violente proteste, atacuri armate în masa și tara care a distrus cele mai multe state ale lumii cu forța armata. Locul de unde a început corupția legala numita lobby, locul de unde marile corporații alea lumii distrug ecosisteme. Un loc da, plin de dragoste.
    Domnu papa, lets stop saying crap.

  2. Nope, este vorba de o elită care a neglijat majoritatea îndobitocită de sărăcie și lipsa de educație, situație exploatată șmecher de un populist ca și Trump. Trump nu exista dacă aveai o majoritate educată.

    America are două fețe, una a vieții foarte bune, pentru cei cu bani și cei competenți și una a sărăciei și îndobitocirii, pentru cei needucați. Iar ăștia din urmă sunt majoritatea in toate țările.

  3. Mai ales cant structurile mafiote penetrează FBI și Senatul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.