G4Media.ro

Papa Francisc, referitor la recenta sa intervenție chirurgicală: „Încă sunt viu. Un…

Papa Francisc, referitor la recenta sa intervenție chirurgicală: „Încă sunt viu. Un infirmier mi-a salvat viața”

Papa Francisc a dezvăluit, referitor la recenta sa operaţie la colon, că un infirmier i-a ”salvat viaţa” şi că este a doua oară când se întâmplă acest lucru. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de radio spaniol COPE şi care va fi difuzat miercuri, relatează luni EFE, citată de Agerpres.

Într-un scurt extras din acest interviu difuzat luni, papa glumeşte pe seama sănătăţii sale şi răspunde „încă sunt viu: un infirmier mi-a salvat viaţa, un om cu multă experienţă”.

”Este a doua oară când un infirmier îmi salvează viaţa. Prima oară a fost în anul 1957″, a mărturisit Papa. Atunci a fost o măicuţă italiană cea care, opunându-se medicilor, i-a schimbat medicaţia tânărului seminarist pentru a-l trata de pneumonia de care suferea şi i-a salvat viaţa, după cum a povestit Papa Francisc în repetate ocazii.

Interviul abordează, potrivit COPE, şi speculaţiile privind sănătatea Papei, inclusiv o posibilă retragere din activitate – un zvon amintit într-un ziar italian. Referitor la aceasta, pontiful răspunde: „Când un papă este bolnav se iscă o briză sau un uragan în Conclav”.

Papa Francisc a fost operat la 4 iulie „pentru stenoză diverticulară gravă cu semne de diverticulită sclerozantă”, în cadrul căreia i-a fost extrasă o parte din colon şi pentru care a stat zece zile în spital.

La ultimele evenimente publice, papa a apărut complet recuperat, deşi la ultima audienţă cu legislatorii catolici şi-a început discursul prezentându-şi scuze pentru că nu putea să stea în picioare deoarece se afla „în perioada postoperatorie”.

sursa foto: Facebook/ Vatican News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. E adevărat că infirmierul avea coarne și scuipa pucioasă, dar avea experiență.
    Dar ce-mi place mai mult e asta: „a fost o măicuţă italiană cea care, opunându-se medicilor, i-a schimbat medicaţia”. Ia uite, șoșoaca, pupătoarea de moaște și adepta teoriilor conspirationiste, n-a avut încredere în Sf. Știință!

  2. Jos pălăria!
    Sănătate, părinte!!!