G4Media.ro

Papa Francisc propune cuplurilor logodite castitatea premaritală: Merită să-i ajutăm pe tinerii…

sursa foto: Facebook/ Vatican News

Papa Francisc propune cuplurilor logodite castitatea premaritală: Merită să-i ajutăm pe tinerii soți să știe să găsească timp pentru a-și adânci prietenia și pentru a primi harul lui Dumnezeu/ Cu siguranță castitatea premaritală favorizează această cale

„Bisericii nu trebuie să-i lipsească niciodată curajul de a propune prețioasa virtute a castității, chiar dacă aceasta este acum în direct contrast cu mentalitatea comună”, scrie în documentul Vaticanului pentru laici, care trasează noile linii pentru pregătirea de căsătorie.

„Merită să-i ajutăm pe tinerii soți să știe să găsească timp pentru a-și adânci prietenia și pentru a primi harul lui Dumnezeu. Cu siguranță castitatea premaritală favorizează această cale”. „Chiar dacă vorbim cu cupluri care conviețuiesc, nu este niciodată inutil să vorbim despre virtutea castității”.

Papa Francisc vorbește din nou despre bătrânețe în audiența generală din Piața Sfântul Petru și subliniază că „la bătrânețe chiar și o simplă febră poate fi periculoasă. Ca bătrân, nu-ți mai controlezi propriul corp. Trebuie să învățăm să alegem ce să facem și ce să nu facem. Vigoarea fizică scade și ne abandonează, chiar dacă inima noastră nu se oprește din dorință. Trebuie să învățăm atunci să purificăm dorința: să avem răbdare, să alegem ce să cerem trupului, vieții”. „Când suntem bătrâni nu putem face ceea ce făceam când eram tineri”, „toți avem limite: și eu trebuie să merg cu bastonul”.

Papa Francisc subliniază încă o dată că „viața este întotdeauna prețioasă”, „chiar și atunci când este pe punctu de a se stinge”. Continuând cateheza despre bătrânețe în audiența generală, Papa Francisc a relansat un mesaj din partea Academiei Pontificale pentru Viață: „O societate este cu adevărat primitoare față de viață, atunci când recunoaște că viața este prețioasă și la bătrânețe, în dizabilități, în boli grave și când se stinge”.

Sursa: Ansa/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Câți copii au molestat preoții catolici până acum? Poate că nu sunt experți în sexologie.

 2. Dacopatii liberi nu sunt de acord sa nu mai fie pedofili si pomohaci prin schiturile lui Make

 3. Nici nu e prea greu. Azi stau toți cu ochii în telefoane. Ce e aia sex? Chiar zilele trecute am văzut un băiat și o fată f buni prieteni; el o înjura pe ea de morți iar ea îi dădea toate fluidele la supt. O tovărășie mai puternică decât asta eu nu am avut niciodată. Numa buni să întemeieze o familie.

 4. Caatitatea foloseste, intr-o anumita masura, constructului numit familie. Lipsa castitatii foloseste, intr-o mare masura, speciei.

  Acum trebuie sa ne hotaram ce perspectiva adoptam.

  • exact cum a ajutat lipsa castitatii in ultimele decenii, in europa… cand rata natalitatii a intrat in declin.

  • 1) Confunzi specia cu o submultime de indivizi. Nu-i tot un drac.
   2) Corelatia nu inseamna cauzalitate.
   3) Monogamia este dobandita la Homo sapiens sapiens, nu inascuta.

  • deci monogamia dobandita la Homo sapiens sapiens a folosit totusi speciei. misto.

 5. Păi și review-uri cine mai face? Nu tu 3 steluțe, nu tu un unboxing… Te duci așa, la piață, fără un research minim și iei acasă prima conopidă care îți iese în cale? Dacă are probleme cu Bluetooth-ul sau se încinge la jocuri?

 6. Papa asta e mai deșteptat ca alții, dar e virgin asa ca cineva ar trebui sa-i spună cum se adâncește prietenia intre doi tineri care se iubesc.

  • Nu cred ca e virgin, de altfel stiu ca initial dorea sa se casatoreasca si chiar in concret. Oricum, nu e necesar sa fie virginiN teoretic pot sa aiba si 100 de copii atat timp cat sint abstinenti dupa.

 7. Logodna ? Casatorie ? Mofturi !…

 8. Biserica tot in urma timpului ramane, nu reuseste si nici nu vrea sa fie in ton cu timpurile curente.
  Centuri de castitae nu propune? Ca erau la moda prin evul mediu

 9. Buna dimineata!
  Se pare ca a adormit in secolul 17 si nu s-a trezit inca Cu o asa de „moderna” gandire BC va ramane o ciudatenie istorica