G4Media.ro

Papa Francisc le transmite italienilor să nu se bucure prea repede că…

Papa Francisc le transmite italienilor să nu se bucure prea repede că au scăpat de Coronavirus și să respecte regulile de distanțare

Papa Francisc i-a avertizat duminică pe italieni să nu lase garda jos împotriva coronavirusului, acum că rata infecțiilor a scăzut. El le-a cerut oamenilor să respecte regulile impuse de guvern în privinţa măsurilor de distanțare și protecției, informează Reuters, conform Agerpres.

Papa Francisc, care s-a adresat unei mulţimi de câteva sute de persoane strânse în piaţa Sf. Petru pentru binecuvântarea de duminică, a reacţionat la aplauzele care au izbucnit atunci când le-a spus enoriaşilor că prezenţa lor, deşi redusă, este un semn că Italia a depăşit faza acută a pandemiei.

„Aveţi grijă. Nu vă strigaţi victoria prea repede”, i-a avertizat suveranul pontif, abătându-se de la textul pregătit în avans.

Aproape 34.000 de oameni au murit în Italia de coronavirus, statul european situându-se pe a patra poziţie în ceea ce priveşte numărul de decese de COVID-19, după SUA, Marea Britanie şi Brazilia.

„Trebuie să respectăm regulile în continuare. Slavă Domnului, ce-i mai greu este pe cale să treacă, dar numai dacă respectăm regulile stabilite de autorităţi”, a insistat papa Francisc, care a adăugat că nimeni nu trebuie să uite că boala continuă să facă multe victime în alte ţări.

 

Sursa Foto: NQUAM/Octav GANEA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dar de ce Papa se adresează doar italienilor?
    Și de ce vorbește în sens contrar medicilor, care critică măsurile autorităților? Are Sfântul Scaun ceva de cerut de la guvernul Italiei și a prins ocazia să fie de folos?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.