G4Media.ro

Papa Francisc îl imploră pe Putin să pună capăt „spiralei de violență…

Sursa foto: Captură video - Vatican News

Papa Francisc îl imploră pe Putin să pună capăt „spiralei de violență și moarte” în Ucraina. Suveranul Pontif invocă amenințarea nucleară

Papa Francisc a făcut duminică un apel puternic către președintele rus Vladimir Putin să oprească „această spirală a violenței și a morții” în Ucraina, afirmând că criza din această țară riscă o escaladare nucleară cu consecințe globale incontrolabile, transmite Reuters.

Într-o alocuțiune dedicată Ucrainei, Francisc a făcut, de asemenea, apel la președintele ucrainean Volodimir Zelenski să fie deschis la orice „propunere serioasă de pace”.

Anterior, Papa Francisc a declarat că este o „nebunie” ca cineva să se gândească la folosirea armelor nucleare, după ce Putin a avertizat Occidentul că Rusia are „diverse arme de distrugere” în masă, potrivit Sky News.

El a adăugat că ucrainenii sunt supuși la acțiuni sălbatice, monstruozități și tortură, numindu-i oameni „nobili” care sunt martirizați.

De asemenea, Suveranul Pontif a mai precizat că Dumnezeu nu îndrumă religiile spre război, o critică implicită la adresa patriarhului ortodox rus Kirill, care susține invazia Ucrainei și a boicotat o conferință a liderilor religioși, mai relatează Reuters.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Domnilor, doamnelor, mai durează mult până postați o știre cu marșul rușinii? Mi-am pregătit floricele, sunt acasă pe canapea :-)))

  2. Papa cred că era beat. Cum sa ii ceri lui Zelenski să găsească o soluție de pace ? Orcii sunt in casa omului și Omu trebuie să facă pace cu agresorul??