G4Media.ro

Papa Francisc deplânge atitudinea „reacționară” a unor catolici americani

sursa foto: captura video Insider News

Papa Francisc deplânge atitudinea „reacționară” a unor catolici americani

Papa Francisc a deplâns „atitudinea profund reacționară” a unor catolici din Statele Unite care resping orice schimbare în Biserică, în timpul unui schimb de replici cu un grup de iezuiți publicat luni, 28 august, de revista Civilta Cattolica, scrie Le Figaro.

„Situația din Statele Unite nu este ușoară: există o atitudine profund reacționară”, a spus Papa argentinian, în vârstă de 86 de ani, în timpul discuției, care a avut loc pe 5 august la Lisabona, în cadrul Zilei Mondiale a Tineretului (WYD).

Biserica, deschisă pentru toți

„Aș dori să le reamintesc acestor oameni că nu are rost să fim ‘retrograzi’ și că trebuie să înțelegem că există o justă evoluție în înțelegerea chestiunilor de credință și de morală”, a adăugat el. Jorge Bergoglio a dat exemplul evoluției Bisericii în ceea ce privește problema sclaviei: „Unii pontifi au tolerat-o, dar lucrurile s-au schimbat de atunci”.

Biserica trebuie să fie deschisă tuturor, a reafirmat Papa, în timp ce unii prelați americani îl acuză că este foarte înțelegător față de homosexuali sau de persoanele divorțate, fără a denunța suficient avortul. „Este nevoie de mult tact și creativitate pentru a putea însoți oamenii din punct de vedere spiritual și pastoral”, a spus el. „Dar fiecare dintre noi este chemat să trăiască în Biserică: nu uitați niciodată acest lucru”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...