G4Media.ro

Papa Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului de Paris, acuzat că ar fi…

sursa foto: Pexels

Papa Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului de Paris, acuzat că ar fi întreținut o relație intimă cu o femeie

Papa Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului de Paris, monseniorul Michel Aupetit, a anunţat joi într-un comunicat Biroul de presă de la Vatican, adăugând că un administrator apostolic a fost numit la conducerea diocezei din capitala Franţei, informează AFP, citată de Agerpres.

„Sfântul Părinte a acceptat demisia prezentată de monseniorul Michel Aupetit şi, în paralel, l-a numit pe monseniorul Georges Pontier în funcţia de administrator apostolic al Arhidiocezei din Paris”, precizează comunicatul publicat de Vatican.

La sfârşitul lunii noiembrie, Michel Aupetit şi-a prezentat demisia în faţa papei Francisc după ce a fost acuzat, în mai multe articole apărute în presă, că ar fi întreţinut o relaţie intimă cu o femeie, faptă pe care a dezminţit-o categoric.

Joi, într-un comunicat separat, Conferinţa episcopilor francezi a confirmat decizia papei Francisc, comunicată de nunţiul apostolic din Franţa, precum şi numirea lui Georges Pontier, arhiepiscop emerit de Marsilia, în funcţia de administrator apostolic al Parisului.

Numit în 2017 arhiepiscop de Paris, monseniorul Aupetit, în vârstă de 70 de ani, ar fi avut în 2012 „un comportament ambiguu cu o persoană foarte prezentă în faţa lui”, a recunoscut Arhidioceza din Paris. Nu a fost vorba despre o relaţie amoroasă, nici despre o relaţie sexuală, a precizat Arhidioceza pariziană, adăugând că Michel Aupetit „s-a pus, în epocă, la dispoziţia superiorilor săi ierarhici”.

Michel Aupetit a fost promovat în funcţia de episcop auxiliar în 2013. După un singur an, a primit o dioceză cu drepturi depline, cea din Nanterre. Trei ani şi jumătate mai târziu, în 2017, Michel Aupetit, care spunea că era „un preot de la ţară”, a urcat în fruntea ierarhiei celei mai mari dintre arhidiocezele urbane din Franţa.

Arhiepiscopul parizian, care a gestionat reconstrucţia catedralei Notre-Dame după incendiul din 2019, este cunoscut pentru poziţiile sale stricte faţă de familie şi faţă de bioetică – a susţinut cu regularitate „marşurile pentru viaţă”, care se opun întreruperilor voluntare de sarcină.

De asemenea, el s-a opus asociaţiilor gay în 2012 în timpul dezbaterilor care au precedat legalizarea căsătoriilor homosexuale în Franţa.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

  1. Și-a dat demisia pentru că a întreținut relații intime sau pentru că le-a întreținut cu o femeie?

  2. La astia daca nu e cu copii, adica malpraxis, te zboara urgent!

  3. Gest de onoare.

    Ala care babardea seminaristi in Moldova a demisionat sau nu?

  4. Coro e noua Xxzda :))))))))))

  5. Să-i fie de bine.Măcar e straight dar cred că tocmai asta l-a pierdut; Papa trage serios pe stânga.

  6. Domnule Beezy, nu aveți proprietatea termenilor. Un om de stânga ca Ulianov de ex., se ocupă de egalitate și reușește să-i facă egal de săraci pe toți lovindu-i, în numele și cu ajutorul lor, pe cei mai mult sau mai puțin bogați, de la care, în numele săracilor, firește, își însușește bogăția și puterea în schimbul promisiunilor pe care nu le va onora niciodată. În cele din urmă cumpără produse de lux din țări de dreapta, pe care le amenință spre a nu-i tulbura din somnul sclaviei supușii. Am trăit toate acestea, spre deosebire de dvs. Stângii i se mai spune și ideologia resentimentului și este o ideologie retrogradă, parazitară. Am fost suficient de clar, domnule Beezy?

  7. Bună dimineața. Nimeni nu se gândește ca s-ar putea să fie o calomnie.!!