G4Media.ro

Pandemia COVID-19 s-ar putea încheia în Europa odată cu varianta Omicron, susține…

Pandemia COVID-19 s-ar putea încheia în Europa odată cu varianta Omicron, susține reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în această regiune

Pandemia de Covid-19 s-ar putea încheia în Europa odată cu varianta Omicron, care ar putea infecta 60% dintre europeni până în luna martie, a estimat, duminică, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Europa.

„Este plauzibil ca regiunea să se apropie de sfârşitul pandemiei”, a declarat Hans Kluge pentru AFP, făcând totuşi un apel la prudenţă din cauza versatilităţii virusului. „Odată ce valul Omicron va înceta, va exista timp de câteva săptămâni şi câteva luni o imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii vor fi imuni din cauza infecţiei şi, de asemenea, o scădere ca urmare a temperaturilor”, a estimat el.

Cu toate acestea, nu suntem într-o „eră endemică”, a subliniat oficialul OMS. „Endemic înseamnă (…) că putem prezice ce se va întâmpla, dar acest virus a surprins de mai multe ori. Aşa că trebuie să fim foarte atenţi”, a insistat Kluge.

În Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European (SEE), această variantă care a apărut la sfârşitul lunii noiembrie, mai contagioasă decât Delta, este acum dominantă, conform agenţiei europene de sănătate.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels/ Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Pandemia se termina… Restricțiile când se ridica?

  • Purtatul masti in mijloacele de transport in comun mi se pare de bun simt. In orasele mari din romania cel putin.

  • Genial comentariu. Uite vezi, de aia protestează oamenii, pentru ca nu mai au incredere in guvernanti ca nu vor continua cu constrângerile. Iar azi la Bruxelles au protestat din mai multe state europene, ceea ce ar trebui să tragă un semnal de alarmă.

  • Exact asta voiam să scriu: se mai ridică? Nu am nimic cu purtarea măștii, în sezoanele gripale, în spații aglomerate, japonezii sunt un bun exemplu

  • Restricțiile se ridică când se termină pandemia, de ce credeți că vor fi continuate și dupa?

  • @Draggy
   Sa se intrebe pr.ostii.

  • Dar, nu o porți tu bă peruș? Poartă 3 sau muta te în Japonia. Eu nu mai port nici dacă se ia ciumă! Fac pariu că într un an cine va mai purta pe undeva mască va fi de râsul lumii!

 2. M-am cam saturat de pronosticurile astea….care erau de bine nu s-au împlinit iar cele care erau pesimiste au depășit așteptările…

 3. Pandemia nu se termina chiar asa de usor. Sigur va mai exista o mutatie din cauza vaccinarii excesive cu vaccinuri ineficiente

  • Mai Draggy, tu care dintre voi esti, ala bun sau ala rau? Ca uneori imi vine sa te iau in brate, alteori imi vine sa te bat. Cred ca sunteti doi, este? 😁 Ai ai nota 10!

  • Mare dreptate ai virusologule cu trei clase. Deși până acum mutațiile dominante au apărut în UK înainte de vaccinuri,în India nevaccinata și apoi în Africa nevaccinata.Dar avem încredere în tine,cunoștințele tale obținute la școala de maiștrii sigur sunt valabile și în medicină.

  • Mutațiile apărute în sisteme imunitare antrenate ca ale africanilor au făcut virusul mai puțin agresiv. Din păcate postacel e cam gata,caută alta metoda de a face bani fara munca, de exemplu ieși la cerșit( e și mai puțin dezgustător decât ce faci acum).

 4. Orice virus face mutatii in mod natural dar si din cauza unui vaccin imperfect. Sunt mai multi oameni de stiinta cu mare notorietate care sustin asta, nu eu.