G4Media.ro

Palestinienii ripostează cu rachete în centrul Israelului. Armata israeliană continuă bombardamentele în…

Palestinienii ripostează cu rachete în centrul Israelului. Armata israeliană continuă bombardamentele în Gaza

În timp ce armata israeliană a continuat joi bombardamentele în Gaza, palestinienii au ripostat cu o ploaie de rachete, relateză haaretz.com.

Luptele din ultimele patru zile nu  dau semne de calmare, iar premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat că situația actuală se va prelungi.

Potrivit publicației Haaretz, care citează oficiali ai Armatei israeliene, 160 de rachete au fost lansate joi asupra Israelului între orele 7 AM și 7 PM, în jur de 30 dintre ele căzând scurt și aterizând tot în interiorul Gaza.

Conform informațiilor transmise constant de publicația Haaretz, Ministerul Apărării a aprobat joi seara  documentul de convocare a 9.000 de militari israelieni aflați în rezervă, numărul forțelor armate fiind suplimentat până la 16.000.

Evenimente, joi,  în Israel și Palestina:

19:01  O rachetă palestiniană cade într-o curte în sudul Israelului (Consiliul regional Eskhol), fără a exploda.

18:55 Lupta afectează grav calitatea vieții populației din Gaza, din cauza deficitului de energie/combustibil.
Deficitul de combustibil a interferat și cu funcționarea pompelor de apă. Civilii și Ministerul Sănătății din Gaza au raportat că locuitorii se tem să-și părăsească casele din cauza atacurilor aeriene israeliene și a rachetelor care nu și-au atins obiectivele și au căzut în Gaza.
Potrivit ministerului sănătății, în Gaza 87 de persoane au fost ucise și aproximativ 500 de rănite. (Yaniv Kubovich)
18:43 Sirenele au fost activate din nou în comunitățile Be’er Sheva, Negev
18:30 Militarii au relatat că au lovit un apartament folosit pentru operațiuni de către șeful programului de drone Hamas
18:24 Sirenele au sunat, alte rachete fiind lansate în Be’er Sheva
17:57 Sirenele cu rachete răsună în Ashkelon, alte câteva comunități din sudul Israelului
17:45 Militarii au relatat că au lovit patru apartamente folosite de comandanții Hamas
Militarii au spus că au lovit patru apartamente în Gaza folosite de comandanții Hamas pentru operațiuni, inclusiv unul folosit de comandantul adjunct al batalionului Jabalya al organizației, cel care ar fi apucat să tragă ultima salvă de rachete spre Israel. (Yaniv Kubovich)
17:37 Oficialii ai apărării israeliene spun că rata focului de rachete dinspre Gaza ar fi surprins armata israeliană
Aproximativ 1.600 de rachete au fost lansate în câteva zile de lupte, cel mai mare baraj unic fiind de 140 de rachete lansate de Hamas la Ashkelon. Aproximativ 200 de rachete au fost lansate asupra mai multor orașe din centrul Israelului.
În cadrul ședințelor cu ușile închise ale liderilor israelieni a fost ridicată și problema informațiilor deficitare în privința rachetelor Hamas. Până în prezent, armata credea că racheta de grup R-16 cu cea mai lungă rază de acțiune posedată de palestinieni are o autonomie maximă de 160 de kilometri. Însă o rachetă lansată pe aeroportul Ramon de lângă Eilat a parcurs peste 200 de kilometri distanță de punctul de lansare, surprinzându-i pe militari israelieni.
Joi după-amiază, armata israeliană a reușit să înăbușe cinci încercări ale Hamas de a lansa drone încărcate cu explozivi în Israel. În același timp, forțele aeriene israeliene au lovit Gaza cu o rată estimată de peste 100 de atacuri pe zi.
Până în prezent, patru clădiri înalte din Gaza au fost distruse și aproximativ 60 de agenți ai Hamas și Jihadul Islamic au fost uciși, potrivit armatei israeliene. De asemenea, au fost distruse aproximativ 160 de lansatoare de rachete.
Atacurile aeriene au avut ca scop deteriorarea semnificativă a șantierelor și capacităților de producere a rachetelor Hamas, inclusiv asasinarea unor înalți militari ai Hamas, responsabili de programul de rachete. Armata a lansat până acum peste 600 de rachete de interceptare. 

CBC News/ captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.