G4Media.ro

Palatul de Justiție din Prahova, inaugurare după un sfert de secol de…

Palatul de Justiție din Prahova, inaugurare după un sfert de secol de la începerea construcției

Palatul de Justiţie Prahova va fi dat în folosinţă, miercuri după-amiază, la 24 de ani de la începerea construcțiilor, anunță News.ro. Clădirea din apropierea centrului municipiului Ploieşti va fi sediul Curţii de Apel Ploieşti şi al Tribunalului Prahova.

Primul constructor desemnat să ridice clădirea, SC Construcţii Coreco SRL, a dat faliment și nicio instituţie nu a comunicat vreodată, oficial, ce sumă a primit societatea pentru lucrările Palatului de Justiţie şi nici cât a livrat pentru banii decontaţi.

În octombrie 2010, Curtea de Apel Ploieşti anunţa, printr-un comunicat de presă, că lucrările la Palatul de Justiţie Prahova au fost reluate, în urma unor demersuri făcute de conducerea instituţiei, executant fiind aceeaşi firmă: SC Construcţii Coreco SRL Ploieşti, de data aceasta prin lichidator judiciar Carduelis Consulting IPURL Ploieşti. Nici de data aceasta Coreco nu şi-a onorat contractul încheiat în 1996.  În iulie 2015, ministrul Justiţiei de atunci, Robert Cazanciuc, a anunţat, în cadrul unei vizite la sediul Curţii de Apel Ploieşti, că va fi lansată procedura de licitaţie publică pentru finalizarea lucrărilor de construcţie la Palatul Justiţiei din Ploieşti.

Un an mai târziu au fost reluate lucrările de construcţie, de data aceasta cu o altă firmă, din Bucureşti, termenul de finalizare de 18 luni nefiind nici de data aceasta respectat.

Conform unui comunicat dat publicităţii de Curtea de Apel Ploieşti, la inaugurare au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, Camerei Deputaţilor şi Senatul României, Prefecturii Prahova, Consiliului Judeţean Prahova şi Primăriei Ploieşti, Inspectoratului de Poliţie şi Jandarmeriei Prahova, reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care se desfăşoară relaţii interinstituţionale, dar şi întregul colectiv al Curţii de Apel Ploieşti şi Tribunalului Prahova şi preşedinţii tribunalelor şi judecătoriilor din circumscripţia acesteia.

Sursa foto: News.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Putem „aprecia” atât criteriile de atribuire cât și „competența” comisiei de evaluare a ofertelor. E un exemplu clar că legislația achizițiilor publice trebuie regândită.

  2. Palat al justitiei…25 ani….Acea Cardueilis – o hotie, amanta unuia de la DNA care s-a dus la mititica deja…o licitatie de cacao. Un judet condus doar de hoti !

  3. Romania nu prea are justitie corecta, au avut grija PNL si PSD de chestia asta dupa 1990. Pacat de palatele astea noi de justitie facute prin tara…
    PS. De fapt, sunt numite „Palate de justitie”, nu „Palate de justitie corecta”. Au si ei dreptate in felul lor.

  4. Apropo băieții de la g4media, despre tătucul județului, Cosma (si familia sa), mai scrieți cate ceva?
    A călcat vreo zi pe la pușcărie omul? Nope!

  5. De infractorul Cosma & famiglia mai se stie ceva ? Sau asteptam prescrierea faptelor ? Mi-e scarba de tara asta si de judecatorii din ea !

  6. „Justite din Prahova” – cat de tare, nu stiam bancul asta.