G4Media.ro

Pacienți cu COVID-19 din Hunedoara, trimiși la Terapie Intensivă în alte județe

Pacienți cu COVID-19 din Hunedoara, trimiși la Terapie Intensivă în alte județe

Patru persoane din judeţul Hunedoara diagnosticate cu COVID-19, care necesitau internarea în secţii ATI, au fost trimise de medici la alte spitale din ţară, în contextul în care unităţile medicale din zonă nu mai pot prelua astfel de cazuri grave deoarece toate locurile sunt ocupate, relatează Agerpres.

„Din păcate, faţă de perioada martie-aprilie, acum s-au înmulţit cazurile cu complicaţii. Capacitatea ATI este limitată la nivelul judeţului. Am fost nevoiţi să transferăm pacienţi care aveau nevoie de medicaţie şi de tratament în ATI, în alte judeţe. Am transferat pacienţi la Timişoara, Caracal, Mureş, Reşiţa, în funcţie de cum am fost ajutaţi de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, pe partea medicală. Încă sunt foarte multe persoane care nu cred în acest virus şi ajung la spital într-o fază gravă”, a declarat, luni, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei.

Potrivit acestuia, decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin care s-a impus, de la 1 august, purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate de pe raza judeţului Hunedoara este o consecinţă a creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în ultima săptămână media fiind de circa 20 de cazuri noi pe zi.

În judeţul Hunedoara au fost desemnate spitale-suport COVID-19 unităţile medicale din Hunedoara, Haţeg, Lupeni, Orăştie, Vulcan şi Geoagiu. În secţiile ATI ale acestor spitale au fost rezervate 11 locuri pentru bolnavii de COVID-19 şi toate sunt ocupate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De ce nu doteaza spitalele cu echipamente pentru Terapie Intensiva? Auzi la ei, 11 locuri in 6 spitale si 2000 de cadre medicale freaca menta ca nu primesc decat Covidati!

    • Din pacate, este full la ATI!!!

    • Dar ce e asa de special la ATI? Or fi peretii poleiti in aur? Cum stateau aia in corturi in Bucuresti asa pot fi dotate alte saloane cu aparatura necesara si medicii sa fie instruiti, ca doar sunt medici deja de zeci de ani, nu sunt niste boschetari care habar n-au de ce inseamna medicina!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.