G4Media.ro

(P) Craiova crește, Craiova se dezvoltă

(P) Craiova crește, Craiova se dezvoltă

Un proiect imobiliar de proporții urmează să transforme Craiova. În total, peste 400 de milioane de euro urmează să fie investite în capitala Olteniei. „Craiovița Paradise” urmează să beneficieze de cea mai mare infuzie de capital din România ultimilor 30 de ani.

Orașul din mijlocul orașului

Proiectul Craiovița Paradise se întinde pe 50 de hectare de teren. La final, aici se vor construi mall, hypermarket, zona rezidențiala de aproximativ 2000 apartamente, un parc superb de 10 ha, mai multe clădiri de birouri, un stadion de fotbal, precum si alte dotări conexe.

Pe mai bine de jumătate din suprafață urmează să fie realizate șapte proiecte de anvergură de către un investitor local.

Proiectul este în apropierea cartierului Craiovița Nouă, cel mai mare din oraș, la 2,5 km de centrul Craiovei. Terenul este situat pe fostul teritoriu al moșiei Craiovița care a făcut parte din comuna cu același nume până în anii 50.

Cele șapte minuni ale Craiovei

CRAIOVITA AVENUE LUXURY RESIDENCE este compus din trei blocuri unite între ele cu un regim de înălțime de P+10. Complexul urmează să aibă facilități de lux. Viitorii proprietari vor avea acces la parcare subterană, curățătorie, SPA sau grădiniță. Finalizarea proiectului este estimată pentru decembrie 2021.

CRAIOVITA LAKE & PARK RESIDENCE este o zonă de blocuri cu regim de înălțime P+8 și P+10. Cele 1000 de apartamente vor avea minim 100 mp. Zona va avea la rândul ei acces la facilități de top. Se estimează finalizarea la finele anului 2025.

CRAIOVITA MIRACLE PARK OFFICES este centrul de afaceri al orașului. Clădirea cu o arhitectură futuristă urmează să aibă 26.500 mp de birouri de lux. Va fi amplasată în proximitatea Promenada Craiova Mall. Lucrările vor fi finalizate la finele lui 2023.

CRAIOVITA MIRACLE EVENTS CENTER este un centru multifuncțional de evenimente. Situată în apropierea parcului, sala urmează să aibă 6000 mp. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru anul 2022.

MITITELU TOWER este un proiect mixt – rezidențial, office și comercial. Un bloc ultramodern de 12 etaje urmează să înglobeze 29000 mp de apartamente de lux și 9000 mp de birouri și spații comerciale. Finalizare 2023.

CRAIOVITA MIRACLE PARK este un proiect avangardist de amenajare a unui parc. Aproape 8 hectare și jumătate de spațiu verde, un hectar de luciu de apă și 3000 mp amenajați pentru agrement. Ansamblul urmează să fie finalizat în Octombrie 2021.

FCU ARENA este un stadion de 12.000 locuri cu o suprafață de 39.000 mp construit după ultimele reglementări FIFA și UEFA. Aceasta urmează să fie noua casă a FC Universitatea Craiova 1948. Finalizarea lucrărilor va fi în Septembrie 2021.

Cel mai mare mall din Oltenia

Celelalte 20 de hectare vor avea drept destinație Promenada Craiova Mall, dezvoltat de NEPI. În Balta Craiovița urmează să fie construite și un magazin Carrefour și unul Dedeman.

Practic, Craiova, după o lungă perioadă în care a fost la coada investițiilor post-decembriste, va urca semnificativ în vârful piramidei.

Investitorii urmează să construiască un bulevard pe care apoi îl vor preda autorităților. Lungimea acestuia este de 1300 de metri. Drumul va avea trei benzi pe sens. Bulevardul trebuia să fie construit încă din 2013 de autorități. Acum el va fi realizat din fonduri 100% private.

Lucrările încep în martie 2020

Cetatea Banilor Construct este firma care va face o mare parte din lucrările din Craiovița Paradise. În momentul de față se fac recrutări de personal pentru ca din martie 2020 să înceapă lucrările.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Sau cum sa faci campaniei electorala mascata si orasul tot pulbere sa fie.

 2. “Mititelu Tower”! Ce tare! Un turn mititel, pe modelul Trump, sau un tun mai maricel, pe modelul personajului din spatele acestui proiect?

 3. WOW…un desen facut in Microsoft Paint si cu niste cuvinte in engleza…that is awesome,people!!! …si scrie si „MASTERPLAN” cu majuscule………sigur o sa fie exact asa ca in poza :)))

 4. LOOOL! Zi oltean si trage apa!

  • Loool. Zi prost si trage apa!

 5. Povesti pentru prostit olteni. De unde vin banii, si cine sant investitorii ???

  • NEPI – nu ai citit articolul? – sunt un fond de investiții Sud African (cică grosul banilor ar fi din diamante). Au umplut tara de mall uri si de spatii cu galerie pt hypermarket uri! Si nu doar țara, tot estul Europei. Nu are nici o legătură cu statul sau cu Olguța (ca bănuiesc ca acolo de gândești), e un anunț obligatoriu de demarare a proiectului.

  • Pai NEPI, e un fel de a spala banii din „diamantele ” manjite cu sange…si apoi trebuie sa fie si o piata cu clienti cu bani, si asta in oltenia ?!

  • Uita-te la portofoliu pe site ul lor: dețin jumătate (cred), din spatiile comerciale din Romania, nu înțeleg ce legătură are cu Oltenia.

  • Ete, fleoșc, pe oraș sunt destui bani, stai liniștit. Au facut ei la Brăila sau la Tg Jiu, dar nu fac la Craiova?! Apropo, ai fost in ultimii ani la Craiova?! Nu arata cu nimic mai prejos decat altele de dimensiuni asemenea.

 6. Hai mă;pe bune? Mergând pe buna credință zic:”bravo lor!” Dar cu toții știm cum s-a pus mâna pe terenuri,cum arată proiectul acum și cum va arăta la final, etc. Și încă ceva: adică se va muta cineva la craiova pt acest complex rezidențial când restul orasului face reclamă la cernobîl? Hai că m-am amuzat de când am văzut cine e implicat și amuzamentul continuă.

 7. Craiova se transforma. Intr-o Olguta. Tare si rea. Vadimista cu pofte carnale.

 8. Se pregateste vulguta sa candideze si trebuie aburiti prostii din nou! Va dati seama,astia numai furand din bani publici pot trai,parazitii dracului!

 9. dacă e amestecat nititelu si cetatea banilor construct care este a lui,atunci ca fi o MARE TEAPA

 10. Fiola se pregateste, craiova trezestete, muie psd muie volguta

 11. Important ca balta craiovitei nu va mai fi o balta ci un amplasament nou ,unde gunoaiele nu si vor mai găsi locul . Însă un oraș cu 2 stadioane e cam mult !!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.