G4Media.ro

Ovidiu Voicu, observații acide despre vizita oficială a fostului aghiotant al lui…

Ovidiu Voicu, observații acide despre vizita oficială a fostului aghiotant al lui Dragnea în Israel

”Dl. Mlădinoiu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, se află în vizită oficială în Israel. E posibil ca și dna. Dăncilă să se alăture însoțitorilor dlui. Mlădinoiu. Nu, nu am greșit ierarhia. Dl. Mlădinoiu are un traseu de carieră interesant. În 2005, după ce a absolvit liceul militar și academia militară (studii de licență), a lucrat câțiva ani în Armată: inițial la o unitate de pregătire, apoi la una specializată în culegere de informații despre inamic”, scrie Ovidiu Voicu pe Facebook. Voicu este Director Executiv la Centrul pentru Inovare Publică.

Redăm în continuarea postarea:

”În 2008, dl. Mlădinoiu a trecut la MAI, dar nu oriunde, ci la controversata unitatea „Acvila”, creată în 2003 ca unitate de elită anti-tero, direct în subordinea ministrului de interne. Adică unul din nenumăratele servicii „secrete” din România. În 2009, Acvila a fost desființată prin absorbție în Jandarmerie, în mijlocul unui scandal privind deturnarea de fonduri de către conducerea unității de elită.

Dl. Mlădinoiu s-a transferat la SPP, ocupându-se deci de paza demnitarilor. În 2012, s-a întâmplat evenimentul care i-a schimbat viața: a fost desemnat aghiotantul ministrului Liviu Dragnea. Gurile rele spun că fidelitatea față de demnitar a fost atât de mare, încât a ajuns în conflict cu conducerea SPP.

Cert e că în 2015, dl. Mlădinoiu a plecat din SPP, devenind… consilier parlamentar la cabinetul dlui. Dragnea. În paralel, actualul secretar de stat a lucrat și ca asistent manager la Grand Siloz SRL, conform declarației de avere. Presa zice că această firmă ar fi de fapt o subsidiară a vestitei TelDrum.

În 2017, a fost numit pentru secretar de stat la SGG, post pe care l-a părăsit pentru o scurtă perioadă în timpul „rebeliunii Grindeanu”, revenind în mandatul Tudose și rămas neatins după înscăunarea dnei. Dăncilă.
Eliberat de constrângerile vieții militare, dl. Mlădinoiu și-a dezvoltat și profilul de om de afaceri, fiind acționar la două firme, alături de dl. Valentin Dragnea (nu e coincidență de nume), conform relatărilor de presă. În declarația de interese a dlui. Mlădinoiu mai apare doar una singură, una care vinde pantofi de lux.

Astăzi, dl. Mlădinoiu conduce delegația României în Israel, având pe agendă, printre altele, discuția despre mutarea ambasadei la Ierusalim. E posibil ca și dna. Dăncilă să se alăture în suita dlui. Mlădinoiu în zilele următoare.

P.S. Nu există nicăieri la Guvern informația oficială că dl. Mlădinoiu este în Israel, nici că dna. Dăncilă ar urma să plece mâine. Dar găsim pe pagina Camerei Deputaților, în stenograma BP, solicitarea deputatului reprezentând minoritatea evreiască să i se aprobe să-l însoțească pe dl. Mlădinoiu. Nu pe dna. Dăncilă, ci pe dl. Mlădinoiu.”

Nota redacției: Informația despre vizita oficială a secretarului de stat din Secretariatul General al Guvernului apare pe site-ul Camerei Deputaților, în stenograma ședintei Biroului Permanent din data de 18 aprilie. În această ședință a fost aprobat un ”Memorandum Intern privind participarea domnului deputat  Silviu Vexler, reprezentantul în Parlamentul României al Federaţiei comunităţilor Evreieşti din România, la delegaţia care îl va însoţi pe domnul Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în vizita oficială în Statul Israel (22 – 25 aprilie 2018)”

Vizita lui secretarului de stat Adrian Mlădinoiu în Israel are loc pe fondul divergențelor dintre Guvern și președintele Klaus Iohannis pe tema mutării ambasadei României de la Tel Aviv în Ierusalim.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.