G4Media.ro

Ovații pentru Natalia Osipova și artiștii Galei de balet „Once Upon a…

Ovații pentru Natalia Osipova și artiștii Galei de balet „Once Upon a Winter’s Dream”

Oamenii care au umplut luni seară Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I. L Caragiale” din București au plecat acasă încântați de cele două ore de balet de cea mai înaltă calitate, după ce au aplaudat în picioare, minute în șir, artiștii de top veniți de pe cele mai prestigioase scene din Europa pentru Gala internațională de balet „Once Upon a Winter’s Dream”: Natalia Osipova (pentru prima dată pe o scenă din România), Recee Clarke și Yasmine Naghdi (The Royal Ballet), Julian MacKay și Madison Young (Bayerische Stattsballett), Marina Minoiu (Royal Danish Ballet), Dinu Tamazlâcaru (Staatsballett Berlin), Robert Enache și Ada González (Opera Națională din București), Cristian Preda și Viviana Olaru (Opera Națională din Iași). Spectacolul a fost sold-out cu câteva săptămâni înainte.

Gala a debutat cu un moment emoționant, pe muzică live, oferită de cvartetul format din Rafael Butaru (vioară), Mircea Lazăr (vioară), Constantin Borodin (violoncel) și Iulia Goiana (violă), care i-a avut în prim-plan pe balerina Marina Minoiu și pe actorul Andrei Runcanu. Bucuria care a urmat a fost punctată, după fiecare moment, de aplauze și ovații: Viviana Olaru și Cristian Preda de la Opera Națională din Iași, în Pas de deux din baletul Spărgătorul de Nuci (Coregrafia Ileana Iliescu), Dinu Tamazlâcaru în Les Bourgeois (muzica Jacques Brel, coregrafia Ben Van Cauwemberg), apoi Pas de deux din baletul Femei (muzica Dmtri Șostakovich „Concert pentru Pian nr. 2”, coregrafia Gheorghe Iancu), cu Marina Minoiu și Robert Enache.

Scena a intrat apoi în stăpânirea electrizantei Natalia Osipova, prim-balerina The Royal Ballet, care le-a oferit spectatorilor dansul contemporan „Ashes”, în coregrafia lui Jason Kittelberger (muzica Nigel Kennedy, Kroke „Bregovic: Ederlezi”), o adevărată demonstrație de măiestrie, grație și forță a interpretării. Prima parte a spectacolului a fost încheiată de Madison Young și Julian MacKay, cu Pas de deux din baletul Cenușăreasa (muzica Sergei Prokofiev, coregrafia Christopher Wheeldon).

 

Partea a doua a început tot la superlativ: energie pură cu Reece Clarke și Yasmine Naghdi  de la The Royal Ballet, în Pas de deux din baletul Romeo și Julieta (muzica Sergei Prokofiev, coregrafia Sir Kenneth MacMillan), după care Cristian Preda și Viviana Olaru au dansat duetul din baletul Peer Gynt (muzica Edvard Grieg), în coregrafia originală a lui Cristian Preda, pentru ca Marina Minoiu și Robert Enache să ofere Echoes of Tomorrow (muzica Valentin Silvestrov „25.X.1893”, coregrafia Wubjke Kuindersma), ca o demonstrație că totul e posibil și totul poate fi frumos.

Ada González și Dinu Tamazlâcaru au fost aplaudați îndelung pentru Pas de deux din baletul Giselle (muzica Adolphe Adam, coregrafia Jean Coralli și Jules Perrot), grațioșii Madison Young și Julian MacKay au interpretat desăvârșit romanticul Pas de deux din baletul Le Parc (muzica Wolfgang Amadeus Mozart, coregrafia Angelin Prejlocaj), iar Natalia Osipova a plutit deasupra scenei în Moartea Lebedei (muzica Camille Saint-Saëns, coregrafia Mikhail Folkine).

A urmat renașterea (Primăvara, de Vivaldi, Arr. Kanazawa Yasunori, cu Rafael Butaru, Mircea Lazăr, Constantin Borodin și Iulia Goiana), iar Yasmine Naghdi și Reece Clarke au dansat spectaculos și plin de grație Pas de Deux Spring Waters (muzica Sergei Rahmaninov, coregrafia Asaf Messerer).

Finalul, plin de emoție și forță artistică, i-a adus pe scenă, în pași de dans, pe toți artiștii, care s-au bucurat minute bune de aplauze entuziaste din partea publicului. Vedeta finalului de spectacol a fost o fetiță urcată pe scenă pentru a oferi un buchet de flori. S-a oprit câteva secunde în mijlocul scenei, i-a privit pe artiști, s-a gândit mult cui să-i ofere buchetul, iar în final s-a dus și l-a luat de mână pe Reece Clarke, salutând apoi publicul, împreună cu artiștii.

Proiect independent, Gala Internațională de Balet „Once Upon a Winters Dream” a fost un eveniment Ars Gratia Regalia, regizat de Alice Minoiu, organizat de Asociația Literati, prezentat de Adrem și comunicat de PiArt Vision.

Sponsori: Garanti BBVA, DeLonghi, Diamond Boutique, Tandem România, Elektra Renewable, ArQA,

Parteneri: Țiriac Auto, Zabola Estate, Ana Radu, DeCorina Hats, Babaluna, Moxa Bucharest Boutique Hotel, Hotel Cișmigiu, Ristorante Isoletta, Domeniile Averești, Artesana, Florăria Kara, Casa de Balet

Parteneri Media: G4Media, News.ro, Spotmedia, PressHUB, Observator Cultural

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează