G4Media.ro

Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, va primi titlul de…

Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara / Va participa și la o dezbatere publică

Universitatea de Vest din Timişoara anunță că scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, va fi în oraș, la începutul lunii aprilie pentru a vorbi în cadrun unei dezbateri publice și pentru a primi titlul de Doctor Honoris Cauza al universității.

Luni, 3 aprilie 2023, de la ora 19.30, în Aula Magna a UVT, scriitorul va oferi o viziune asupra culturii şi literaturii spaţiului de frontieră situat între Orient şi Occident, participând la o dezbatere publică moderată de scriitorul Radu Paraschivescu.

În 4 aprilie, de la ora 10, tot în Aula Magna, comunitatea academică din UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa renumitului scriitor Orhan Pamuk, într-o festivitate specială pentru spaţiul cultural şi intelectual românesc şi european, în anul în care Timişoara este Capitală Europeană a Culturii.

”Laureatul premiului Nobel pentru literatură se află în galeria celor mai renumiţi scriitori turci contemporani, operele sale fiind traduse în peste 40 de limbi şi publicate în peste 100 de ţări. Între cele mai importante teme care deţin un rol central în operele sale, scriitorul turc Orhan Pamuk evocă relaţia dintre cultura orientală şi cea occidentală, dar şi puternicul specific al mentalităţii turce, în care pluteşte multipla melancolie ce se simte şi în aerul Istanbulului, explicată de Orhan Pamuk prin termenul de huzun, un sinonim specific turcesc al melancoliei, aşa cum o înţeleg europenii occidentali”, precizează Universitatea de Vest într-un comunicat de presă.

Cele două evenimente fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, staţia Reflecţii, finanţat de Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cititi „Ma numesc Rosu”! Va asigur ca e ceva ce n-ati mai intalnit.