G4Media.ro

Organizația Reporteri fără Frontiere a dat în judecată Facebook pentru discurs instigator…

sursa foto: Pixabay

Organizația Reporteri fără Frontiere a dat în judecată Facebook pentru discurs instigator la ură

Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a intentat un proces împotriva Facebook în Franţa pentru discurs instigator la ură şi răspândirea de informaţii false, a declarat marţi într-un comunicat RSF, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Într-un proces deschis la Paris, RSF acuză Facebook că permite proliferarea la scară largă a discursului instigator la ură – în special împotriva jurnaliştilor – şi a informaţiilor false, în pofida promisiunilor gigantului internetului de a oferi un mediu online sigur.

„Folosind analize ale experţilor, mărturii personale şi declaraţii de la foşti angajaţi ai Facebook, procesul intentat de RSF demonstrează că acesta (Facebook) permite ca dezinformarea şi discursul instigator la ură să se răspândească pe reţeaua sa … contrar afirmaţiilor conţinute în condiţiile de furnizare a serviciilor sale şi prin intermediul reclamelor sale”, a afirmat organizaţia nonguvernamentală.

Un purtător de cuvânt al Facebook Franţa a declarat că nu poate comenta imediat iniţiativa RSF.

Reporteri fără Frontiere a declarat că o hotărâre judecătorească împotriva Facebook în Franţa are potenţialul de a avea un impact global şi că organizaţia are în vedere să intenteze procese similare în alte ţări.

RSF a adăugat că procesul se referă la Facebook Franţa şi Facebook Irlanda şi se bazează pe codul penal francez, conform căruia companiile care utilizează practici comerciale înşelătoare sunt pasibile de amenzi de până la 10% din cifra de afaceri anuală.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Păi cum cred ei că este scoasă lumea în stradă în ziua de astăzi? Vestele galbene în Franța, mitingurile din Piața Victoriei, etc…

  2. foarte bine!
    desfiintati cloaca mocirloasa.

  3. Ar trebui sa ia o amenda usturatoare, eu am fost blocat 30 de zile pentru ca l-am clasificat ca „bolsevic ordinar” pe un postac, si din raportarile mele, la diferiti hAURisti si pzdisti, care injura si jignesc intr-un mod ordinar, nua au fost luate in seama, cica nu ar fi obstructionat regulile Fakebook-ului