G4Media.ro

Organizația Open Doors: La nivel global, mai bine de 340 de milioane…

Organizația Open Doors: La nivel global, mai bine de 340 de milioane de creştini sunt expuşi unor represiuni mergând până la extrem / În fruntea listei se află Coreea de Nord, urmată de state africane

Organizaţia umanitară creştină „Open Doors” reclamă mai ales crime şi violenţe din regiuni ale Africii. Numai în Nigeria au fost ucişi 3530 de creştini şi creştine, transmite postul de radio Deutsche Welle.

Este un document înfricoşător. Indexul prigoanei la nivel mondial întocmit de organizaţia creştină „Open Doors” arată că dreptul creştinilor de a-şi practica liber credinţa este îngrădit în 74 de ţări ale lumii. La nivel global, „mai bine de 340 de milioane de creştini sunt expuşi unor represiuni mergând până la extrem.” Open Doors a întocmit documentul în baza unor cifre culese în intervalul 1 octombrie 2019 – 30 septembrie 2020.

Mii de creştini ucişi în Nigeria

Deosebit de dramatică este situaţia în anumite regiuni ale Africii, în Nigeria şi alte state subsahariene. Aceasta este pentru creştini „regiunea cea mai mortală” din întreaga lume. Din cele 4761 de cazuri dovedite de masacrare a unor creştini în întreaga lume, 91 la sută au avut loc în Africa. Numai în Nigeria au fost ucişi 3530 de creştini şi creştine.

Directorul Open Doors pentru Germania, Markus Rode, a explicat pentru DW că „motivul principal pentru care sunt ucişi creştinii este acela că diverse grupări islamiste îşi propun întemeierea unor califate.” În acele ţări africane există „un vid de putere şi guverne corupte”.

Mai ales în Nigeria lipseşte orice protecţie acordată creştinilor. Răspunderea pentru uciderea multor creştini revine acolo grupării teroriste musulmane Boko Haram şi unor extremişti islamişti din rândul etniei Fulani, de păstori semi-nomazi.

Vigilenţă scăzută din partea europenilor

Rode menţionează cel mai recent atac sângeros, care a avut loc pe 24 decembrie, deci după publicarea raportului, când luptători ai „Statului Islamic Vestafrican” au incendiat biserici şi au răpit şi executat cinci creştini. Măcelul a fost filmat, iar imaginile au fost postate pe canalele media ale Statului Islamic.

Rode deplânge atenţia scăzută acordată în Europa acţiunilor violente din Africa. „Nici măcar cele peste 3500 de crime dovedite în Nigeria nu au provocat indignarea opiniei publice mondiale. Dacă într-o ţară occidentală sau pe un alt continent ar avea loc atâtea crime, aceasta ar fi principala ştire a zilei. Iar politicienii ar face o sumedenie de declaraţii legate de subiect”, a afirmat el.

În Africa are loc marea prigoană împotriva creştinilor. Cu toate acestea, în fruntea înfiorătoarei liste întocmite de „Open Doors” nu se află o ţară africană, ci Coreea de Nord. Pentru a 20-a oară consecutiv.

În raport se arată că dinastia domnitoare Kim se lasă adulată ca o zeitate, în timp ce zeci de mii de creştini sunt condamnaţi la muncă silnică în colonii penitenciare. Locurile următoare din fruntea clasamentului sunt ocupate de Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Eritreea, la fel ca şi în raportul precedent

Evoluţie pozitivă în Sudan

Pe poziţia a şaptea s-a aflat până acum Sudanul. În raportul actual ocupă locul 13. „Ne bucurăm de această evoluţie pozitivă”, afirmă Rode. „Este exact ce ne dorim, ca creştinii să poată spune: nu este mai rău, este mai bine.” Totuşi, şi poziţia 13 înseamnă oprimare extremă.

Rode oferă o explicaţie: În 2019 a fost alungat de la putere dictatorul islamist Umar al-Bashir. După aceea guvernul a stabilit condiţii-cadru pentru libertatea religioasă. Cu toate acestea, presiunile musulmanilor, care reprezintă 92 la sută din populaţie, asupra celor 4,5 procente de creştini rămân uriaşe. „Dar guvernul a dat un semnal clar, că acordă prioritate libertăţii religioase. Este ceva foarte pozitiv”, a subliniat el.

Asocierea periculoasă a unui potentat cu o zeitate, valabilă de multă vreme în Coreea de Nord, este constatată de Open Doors şi într-o altă ţară. „Cine crede că Dumnezeu este mai presus de Xi Jinping, trebuie să se aştepte la o pedeapsă”, spune organizaţia creştină, referindu-se la liderul de partid şi de stat chinez.

Pe lista menţionată, China ocupă locul 17. Dar Republica Populară este o dovadă că Open Doors se ocupă exclusiv de prigoana împotriva creştinilor şi nu de libertatea religioasă în general. Situaţia dramatică a uigurilor musulmani, condamnaţi, potrivit unor surse, la muncă silnică cu sutele de mii în China, nu este deloc menţionată în raport.

Coronavirusul a devenit un catalizator al prigoanei

Open Doors mai face referire la un aspect actual, valabil în majoritatea ţărilor. Pandemia a generat presiuni crescânde şi în Africa, şi în Asia. „Ca un catalizator” a lăsat să apară şi să se dezvolte atitudini şi structuri ale oprimării sau discriminării „în numeroase regiuni.”

Organizaţia Open Doors, finanţată în principal din donaţii, sprijină, potrivit propriilor afirmaţii, creştini persecutaţi în mai bine de 60 de ţări din întreaga lume. Este o organizaţie supraconfesională, apropiată însă de Alianţa Evanghelică din Germania.

Sursa Foto: Unsplash.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sinteti in eroare . Numai evreii au suportat represiuni de cind e lumea si pamintul . Nu crestinii .
  E mai importanta ,,caramida ,, holocaustului cu care se bat in piept evreii ; nu reprimarea crestinilor cea de la inceputul lumii si pina acum .

 2. E vreun creștin printre g4media sau e greșeală postarea? Nu de alta dar e prima data când văd o publicație progresista sa publice in articol adevarat despre opresiunea creștinilor

 3. Cred ca g4media a fost hacked daca posteaza un astfel de articol.
  UE protesteaza impotriva persecutiei musulmanilor din China, dar tace ca porcul in papusoi cand e vorba de persecutia crestinilor din China.
  I shit on UE for that!
  Mu*e UE !!!!!!

 4. E de la Dumnezeu așa că e de bine, așa cred creștini așa explica tot ce se întâmplă pe pământ.

 5. De pe Wikipedia va dau:

  „DW (TV) began as RIAS-TV, a television station launched by the West Berlin broadcaster RIAS (Radio in the American Sector / Rundfunk im Amerikanischen Sektor) in August 1988. The fall of the Berlin Wall the following year and German reunification in 1990 meant that RIAS-TV was to be closed down. On 1 April 1992, Deutsche Welle inherited the RIAS-TV broadcast facilities, using them to start a German- and English-language television channel broadcast via satellite”

  „RIAS (German: Rundfunk im amerikanischen Sektor; English: Radio in the American Sector) was a radio and television station in the American Sector of Berlin during the Cold War. It was founded by the US occupational authorities after World War II in 1946 to provide the German population in and around Berlin with news and political reporting.
  By the end of 1945 the US military administration in Allied-occupied Berlin decided to establish its own broadcasting system, after the Soviets had refused to provide air time on the Berliner Rundfunk radio station. Supervised by the US Information Control Division, broadcasting commenced on 7 February 1946.
  Eventually RIAS was jointly funded and managed by the United States and West Germany. Under the supervision of the United States Information Agency from 1965, the station was staffed almost entirely with German employees, who worked under a small American management team”

 6. E adevărat că guvernele țărilor din UE și nici UE că entitate nu prea i au atitudine împotriva persecutării creștinilor probabil fiind a considera că nu e corect politic.De persecutarea unor minorități musulmane se mai zice cate ceva.Tarile în care sunt persecutați creștinii nu respecta drepturile omului în general și nu am auzit de sancțiuni pt așa ceva pt că sunt zeci de țări în care nu se respecta drepturile omului.Asta desigur nu poate fi o justificare pt lipsa sancțiunilor.Nu se face mai nimic în acest domeniu.Vedem că drepturile omului sunt tot mai des încălcate nu numai în țările cu regimuri islamice,comuniste și dictatoriale dar și în țările în care corectitudinea politică sau progresismul a devenit oficial sau neoficial ideologia dominanta.E vorba de țările occidentale numite cândva ale lumii libere.Sub presiunea UE Romania a adoptat tot mai multe legi corecte politic și efectele negative se vad tot mai des.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.