G4Media.ro

Organizația Mondială a Sănătății consideră din ce în ce mai puţin probabil…

Organizația Mondială a Sănătății consideră din ce în ce mai puţin probabil un al doilea val al pandemiei de coronavirus

Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat luni că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus, relatează EFE.

Într-un interviu acordat postului de radio din Barcelona RAC-1, Maria Neira a cerut totuşi „multă prudenţă” şi „bun simţ” în această fază „foarte critică” de eliminare a restricţiilor.

Responsabila OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”.

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a spus ea.

Potrivit lui Neira, „a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”.

Totuşi, a precizat ea, „nu putem face multe previziuni deoarece următoarele săptămâni vor fi o fază critică”.

„După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală”, a spus responsabila OMS cu privire la ridicarea restricţiilor din prima fază în care a intrat şi Spania.

Spania, asemenea altor ţări vecine, a început ridicarea treptată a restricţiilor de deplasare, după măsurile de izolare impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. O fi Trump cum o fi, dar in privinta OMS nu s-a inselat.

  Acum vin sa ne spuna ca valul 2 nu e atat de sigur ca va fi? Acum maxim doua saptamani certau statele ca renunta la restrictii si sa ne ferim ca vine valul 2 peste noi.

 2. Asta este cu adevarat o veste foarte proasta. Daca tinem cont de toate previziunile OMS in legatura cu acest virus, ei au dat mereu cu oistea-n gard. Prin urmare, ma astept ca orice zic ei sa fie exact pe dos.
  Nu stiu ce calcule isi fac, dar de la cateva cazuri izolate in mijlocul Asiei, extrem de rapid s-a infectat tot globul. Virusul nu dispare pana la inceputul iernii cand virozele sunt in plina desfasurare. Asa ca vom vedea cum va fi la iarna. Pana atunci… Succesuri!

 3. Și la primul ne anunța că nu trebuie să ne îngrijoră, China gestionează foarte bine situația, recomanda să nu se închidă granițele cu China, în timp ce China interzizese deplasările în interior. Hai siktir!

  • Mafalda Rafila ce spune? Ca doar el reprezinta OMS-China in RO

 4. Evident, se contrazic total declaratiile OMS-ului, insa cine mai crede ceva din ce debiteaza OMS? Acum cateva ore spuneau ca un al doilea val este iminent. Ce spune madam Neira este asa: „lumea este disperata sa se redeschida pentru a nu repeta scenariul 1930 si pentru a preveni un conflict major. Asadar, iesiti (naibii) din case pentru ca nu este nici un pericol si nu va exista un al doila val. Va rugam sa va relaxati si sa va obisnuiti cu acest virus. Economiile sunt mai importante decat sanatatea.”

  • E mai complicat de atât, dar practic s-au găsit soluții pentru cei extra bogați (mergând până la transplant de plămâni), săracii sunt și mai săraci, bogații și mai bogați, iar de aici încolo se va muri mai mult de sărăcie decât de viroza, deci gata cu prostiile, înapoi la muncă 🙂

 5. Super acum chiar nu mai știm ce să credem.

 6. Pe Trump epidemiile il prind nepregatit , oricat l-ai anunta. Degeaba se agita OMS, gibonul portocaliu o sa pretinda ca „i s-au ascuns informatiile”.

  E cumva un premiu de consolare sa vezi ca ocupantul isi trateaza si pe cei mai saraci dintre proprii cetateni la fel de prost cum l-au tratat si pe Teo Peter.