G4Media.ro

Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară suspendă participarea oamenilor săi de ştiinţă la…

sursa foto: Facebook

Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară suspendă participarea oamenilor săi de ştiinţă la toate comitetele ştiinţifice ale instituţiilor din Rusia şi Belarus

CERN, Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară, a anunţat că suspendă participarea oamenilor de ştiinţă CERN la toate comitetele ştiinţifice ale instituţiilor situate în Federaţia Rusă şi Republica Belarus.

Potrivit unui comunicat oficial al instituţiei, ca răspuns la invazia militară a Ucrainei de către Federaţia Rusă, cele 23 de state membre ale CERN au decis astăzi că suspendă participarea oamenilor de ştiinţă CERN la toate comitetele ştiinţifice ale instituţiilor situate în Federaţia Rusă şi Republica Belarus şi invers.

CERN anulează toate evenimentele organizate în comun între CERN şi instituţiile situate în Federaţia Rusă şi Republica Belarus, suspendă acordarea de contracte de asociere ca membri asociaţi ai personalului CERN oricăror persoane noi afiliate la instituţiile de origine din Rusia şi Belarus.

În ceea ce priveşte relaţiile cu Institutul Comun de Cercetare Nucleară (JINR), cu care CERN deţine statutul de Observator reciproc, Consiliul CERN a decis: să suspende participarea oamenilor de ştiinţă CERN la toate comitetele ştiinţifice JINR şi invers; să suspende sau, în lipsă, să anuleze toate evenimentele organizate în comun între CERN şi JINR. CERN nu se va angaja în noi colaborări cu JINR până la o nouă notificare iar statutul de Observator al JINR la Consiliu este suspendat şi CERN nu va exercita drepturile rezultate din statutul său de Observator la JINR, până la o nouă notificare.

Cele 23 de state membre ale CERN îşi reiterează condamnarea, în cei mai fermi termeni, a invaziei militare a Ucrainei de către Federaţia Rusă şi condamnă cu fermitate declaraţiile acelor institute ruse care şi-au exprimat sprijinul pentru invazia ilegală a Ucrainei.

Consiliul CERN a subliniat că atacul neprovocat şi premeditat asupra Ucrainei a provocat pierderi de vieţi omeneşti pe scară largă şi o criză umanitară. Prin urmare, Consiliul a subliniat că deciziile sale sunt luate pentru a-şi exprima solidaritatea cu poporul ucrainean şi angajamentul faţă de ştiinţă pentru pace.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...