G4Media.ro

Organizația Declic a lansat o petiție online: Nu mai promovați judecători toxici…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Organizația Declic a lansat o petiție online: Nu mai promovați judecători toxici / Nu o promovați pe Lia Savonea la Înalta Curte. Judecătoarea a lăsat liber un individ care și-a agresat sexual nepoata de 13 ani și a motivat că, din moment ce nu le-a spus părinților, înseamnă că a fost de acord

Organizația Declic a lansat, miercuri, o campanie online împotriva promovării judecătoarei Lia Savonea, la Înalta Curte de Casație și Justiție.  În petiția adresată Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, este invocat un articol G4Media.ro în care se arată că judecătoarea a lăsat liber un individ care și-a agresat sexual nepoata de 13 ani și a motivat că, din moment ce copila nu le-a spus părinților, înseamnă că a fost de acord. ”Promovarea judecătoarei Lia Savonea ar fi un semnal că sistemul judiciar refuză, în continuare, să protejeze copiii împotriva prădătorilor sexuali”, se arată în textul petiției.

G4Media.ro a dezvăluit recent că Judecătoarea Lia Savonea, fosta şefă a CSM şi actuala şefă a Curţii de Apel Bucureşti, este candidatul cu numărul de cod 1015 pentru unul dintre cele 6 posturi vacante de judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pe 6 martie, CSM a publicat pe portal punctajul obţinut de candidatul 1015. Lia Savonea a obţinut cel mai mare punctaj, 48, în condiţiile în care următorul candidat a obţinut 39 de puncte. Ceilalţi candidaţi au obţinut sub 35 de puncte, şi potrivit regulamentului, au fost descalificaţi.

Redăm mai jos integral textul petiției:

”Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să nu o promovați pe Lia Savonea la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Judecătoarea a lăsat liber un individ care și-a agresat sexual nepoata de 13 ani și a motivat că, din moment ce copila nu le-a spus părinților, înseamnă că a fost de acord. Promovarea judecătoarei Lia Savonea ar fi un semnal că sistemul judiciar refuză, în continuare, să protejeze copiii împotriva prădătorilor sexuali.
De ce este important?

Lia Savonea este o judecătoare controversată și influentă. Când a condus Consiliul Superior al Magistraturii, presa a scris că este omul lui Liviu Dragnea şi cea care influenţează toate deciziile instituţiei în favoarea PSD. Tot Savonea s-a numărat printre magistrații care au susținut modificările toxice la legile justiției.

Acum, Savonea, actuala șefă a Curții de Apel București, vrea să ajungă la Curtea Supremă. Presa o dă drept favorită și pentru șefia ÎCCJ. Nimeni nu ar mai trece atunci peste cuvântul ei.

Recent, jurnaliștii au descoperit că Savonea a lăsat liber un agresor sexual de minori [1]. Judecătoarea a emis o sentinţă de doar 8 luni de închisoare cu suspendare pentru un bărbat care și-a agresat sexual nepoata de doar 13 ani. Savonea a considerat că fetița și-a dat acordul, pentru că nu și-a anunțat părinții.

Într-o țară care protejează copiii de abuzuri sexuale, Lia Savonea ar fi fost exclusă din magistratură pentru decizia dată.

Dar, în România, din 4 abuzuri împotriva minorilor, 3 sunt judecate ca acte în care copiii au fost de acord. Cu astfel de decizii date de judecători, am ajuns țara în care, la fiecare 6 ore, un copil este abuzat sexual.

Promovarea Liei Savonea ar însemna că sistemul judiciar o premiază, fără să țină cont că a ignorat suferința unui copil și nu i-a făcut dreptate.

Dar noi, cetățenii, nu putem rămâne nepăsători la suferința copiilor abuzați. Le cerem membrilor Secției pentru Judecători să respingă promovarea unui judecător toxic la Înalta Curte. Vor da o decizie până la finalul lunii martie.

Așa că hai să ne facem auziți până atunci. Semnează și tu petiția!

Găsiţi petiţia DECLIC aici.

Note:

[1]g4media[.]ro: EXCLUSIV DOCUMENT Lia Savonea, candidatul pentru Înalta Curte care a emis o sentinţă de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor, justificând că fetița și-a dat consimțământul / Comisia CSM i-a dat cel mai mare punctaj

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Păi credeti ca majoritatea aia din consiliu(cu abuzuri grave) s-a format așa „de florile marului”?

 2. Ferească Dumnezeu!!!

  „O fetiță de 13 ani agresată sexual de unchiul ei, a fost de acord pt că nu a spus părinților”

  Ferească Dumnezeu!!!

  Femeia asta vorbește din experiența sau chiar este întruchiparea raului pe Pământ?!?

 3. Bravo DECLIC!

 4. Pe site-ul Declic nu exista o asemenea petiție.

 5. marioneta mafiei politice trebuie retrasa de tot …‼️‼️‼️‼️‼️

 6. Cei mai mulți magistrați sunt ei înșiși savoniere, cine să aleagă și de unde magistrați cinstiți ?

 7. In 2011, s-a retras din cauza problemelor de integritate constatate de plenul CSM si a opiniilor unui medic psiholog. In mod fabulos, a ajuns la conducerea CSM ului, unde a creat parghiile necesare promovarii la ICCJ – a modificat legea si a eliminat procurorii din procedura de concurs. Mai mult, ANI nu i-a finalizat raportul in ceea ce priveste problemele de integritate. Cu toate acestea, votul pe integritate ii apartine inspectiei – o institutie condusa politic. Se pare ca toti aleg sa o priveasca pe Medusa …