G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Ludovic Orban: Testul Covid făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul…

ULTIMA ORĂ Ludovic Orban: Testul Covid făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul militar din Bruxelles a ieșit negativ

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că testul Covid făcut în Belgia medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la spitalul județean Piatra Neamț, a ieșit negativ.

”Din ceea ce știm noi, testul de tip Real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test Real time PCR pentru că nu au avut timp de procesare, posibil să fi fost un test antigen”, a explicat premierul.

”De altfel, dl doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat și, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informațiile care le avem de la spital, testul de tip Real time PCR este negativ. Dl doctor Denciu a fost infectat cu covid 19 și s-a vindecat,.. nu știu să vă spun exact perioada, aprilie – mai, dar a trecut prin boală și s-a vindecat”, a mai spus Orban.

Despre starea de sănătate a medicului ars în incemdiul de la Piatra Neamț, șeful guvernului a precizat că aceasta este stabilă.

”Ne rugăm să se vindece, Primele trei zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre. Am trecut de această perioadă, îmi doresc să se vindece”, a mai spus Orban.

Luni, într-un interviu la Digi 24, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că medicul Cătălin Denciu a fost confirmat pozitiv la coronavirus, în urma testului care i-a fost prelevat la Spitalul Floreasca, înainte de plecarea în Belgia.

Nelu Tătaru a mai declarat că existau specialiști buni și în România pentru a-i trata medicului arsurile de gradul 2 și 3 de pe 75% din suprafața corpului, dar că ”era puțin mai dificil”, iar autoritățile au vrut să se asigure că doctorului îi vor fi asigurate toate condițiile:

„Avem specialiști buni, cred că era puțin mai dificil, dar ne-am asigurat că există toate condițiile și ne-am asumat un transfer în Belgia”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Digi24.

Medicul-erou de la Spitalul Județean Neamț a mai fost infectat o dată în luna aprilie, iar după ce s-a vindecat a devenit donator de plasmă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Da, a fost unul rapid și prost, cum sunt pe la noi….

  • Nu ceed ca e deplasat sa ne intrebam „Oare chiar l-or fi testat la Floreasca?” 🙁

   I l-o fi facut tot un Beuran, din mers, de la semafor?

 2. Ma revolta afirmațiile unor politicieni care se joacă cu sănătatea umor oameni.Pai la nivel de Romania având în fata un caz la limita pentru viața omului trebuia să-i facă un Test Real PCR.Iar ne- am facut de rusine cu analizele facute de spitalele din tara noastră.Pai tu ministru al Sănătății cand stii ca trimiti un doctor si ti-l accepta o altă țară umbli cu declarații de genul ” Probabil la Floreasca nu
  a fost un Test Real PCR”.

 3. continua sa exsta imbecili bulversati de imperfectiunea testelor, „pai cum este posibil, ca de exemplu cand nevasta-mea e aranjata de vecinu’, rezultatul e acelasi, 100% eficienta”

 4. Morala este, daca prindeti oferta sa plecati din tara, plecati sa ramaneti acolo.
  Altfel, daca te intorci, cum a facut baiatul asta Cătălin Denciu, pe langa faptul ca iei foc la locul de munca, exista riscul si sa fii declarat principal vinovat pentru acel incendiu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.