G4Media.ro

Orban: Purtarea măştii de protecţie – obligatorie unde şcoala va începe fizic.…

Orban: Purtarea măştii de protecţie – obligatorie unde şcoala va începe fizic. Școlile trebuie dotate cu dezinfectanţi

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie în şcolile în care cursurile vor începe normal şi că toate unităţile de învăţământ trebuie dotate cu dezinfectanţi.

„Începerea şcolii presupune o serie de demersuri, care sunt în derulare pe fiecare direcţie de acţiune pe care am stabilit-o. Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar. (…) Este clar că pentru fiecare mod de deschidere a anului şcolar trebuie luate măsurile specifice. În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar. Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas (…) este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu tot ceea ce înseamnă substanţe de dezinfecţie, cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor”, a spus Orban în plenul reunit al Parlamentului.

Premierul a reiterat că anul şcolar va începe la 14 septembrie şi că trebuie să se facă în condiţii care să ţină cont de situaţia epidemiologică.

„Din acest motiv, am luat decizia ca să se deschidă şcoala în mod diferenţiat, pe baza deciziilor luate în primă fază de consiliile de administraţie, inspectoratele şcolare, direcţiile de sănătate publică şi comitetele pentru situaţii de urgenţă”, a spus Orban, amintind de cele trei scenarii în care vor fi deschise şcolile – verde, galben şi roşu -, în funcţie de numărul de infectări în ultimele 14 zile – 1, între 1 şi 3 şi peste 3.

El a explicat că în funcţie de aceste scenarii, şcolile vor fi deschise cu prezenţa fizică a elevilor, cu prezenţă alternativă, iar unde situaţia epidemiologică indică un risc epidemiologic mare, cursurile vor fi online.

Miercuri, premierul Ludovic Orban a prezentat în şedinţa Parlamentului raportul privind măsurile luate şi preconizate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. “Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas”
  Vai de fundul tau, Orbane…

 2. Aberatii!
  Cine se bazeaza doar pe dezinfectanti?
  Ati frecat menta toata vara si ati pasat responsabilitatea catre scolu!
  Papagalii ăstia de copii care nu respecta nicio regula de distanțare si umbla la mare , la soare, la infectare se duc la scoala de dragul lui madam Anisie vor face infectari de masa.
  Nicio platforma digitală, niciun program de instruire, nimic,nimic…
  Campania electorală e importanta pentru acesti ppapagali care toarnă gogoși electorale.

 3. Eu abia suport 4 ore masca pe fata si tu vrei ca un copil sa o poarte 5 ore zilnic????Orban pun pariu ca mai mult de 6 ore, timp de o saptamana, nu stai cu masca intr-un spatiu inchis.

  • Orban nu stă cu masca pe față în sediul Guvernului. Aproape nimeni nu utilizează masca în clădirea guvernului. Masca este pentru guvizi.
   Orban fumează și acum în birou. Cum să funezi cu masca pe față?

 4. Mai sunt multe măști de vândut?
  Acolo unde școala deja s-a reluat – în alte țări europene, unele chiar grav lovite de coronavirus – nici nu s-a pus problema ca elevii să stea cu mască pe față.
  Idioțenie la nivel înalt.

 5. … și cu săpun, zic elevii, nu eu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.