G4Media.ro

Orban: Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta împotriva pandemiei, trebuie să fie…

Sursa foto: Facebook

Orban: Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta împotriva pandemiei, trebuie să fie foarte, foarte ocupat / Modalitatea de calcul al ratei de incidență a fost cunoscută în toată perioada

Fostul premier Ludovic Orban a declarat, miercuri, că modalitatea de calcul al ratei de incidență COVID a fost cunoscută în toată perioada, iar datele nu pot fi modificate în niciun fel.

„Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta împotriva pandemiei, să susțină procesul de vaccinare, să pregătească proiectele pentru PNRR, trebuie să urmărească avizarea tuturor proiectelor de achiziție care sunt solicitate de spitale și finanțate din fonduri europene, trebuie să fie foarte, foarte ocupat. Nu comentez un comentariu. Modalitatea de calcul al ratei de incidență a fost cunoscută pe toată perioada. Am avut cu sprijinul STS aplicația Coronaforms în care sunt toate datele și care nu pot fi modificate în niciun fel”, a declarat liderul PNL, referindu-se la postarea lui Vlad Voiculescu privind „artificiile” făcute de fosta guvernare la calculul incidenței.

Întrebat despre solicitarea PSD de a se constitui o comisie parlamentară de anchetă, Ludovic Orban a replicat: „Dacă cei de la PSD au timp să se uite în comentariile făcute la 12 noaptea pe postarea făcută de un deputat…”

„Eu n-am avut timp să citesc comentariile. (…) Eu sunt un om ocupat, sunt un om care am o activitate care nu-mi permit să urmăresc și așa trebuie să fie orice om care deține o funcție publică”, a mai declarat fostul premier.

Liderul PNL a făcut aceste declarații după schimbul de replici dintre ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și fostul ministru al muncii, Violeta Alexandru pe tema datelor despre numărul de infectări. ”Cifrele sunt altele”, a declarat recent Voiculescu, iar Alexandru i-a replicat că astfel de afirmații ”sporesc îngrijorarea”.

Voiculescu a acuzat ”felul «inovativ» în care a fost calculată incidența înainte de alegeri”. El a precizat că din calcul au fost eliminate cifrele din focare și că ”nicaieri in Europa nu s-a mai procedat asa”. În plus, Voiculescu a adăugat că ”din calculul incidentei la 14 zile au fost «pierdute» vreo doua zile.”

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. se baga inutil in seama unii pe ceilalti , fara miza

 2. Au inceput cam devreme pina la alegerile dinPNL mai este . Se pierd pe drum si asa cum bine stim -urma alege .

 3. situatii create artificial .

 4. Vă stă VV ca un nod în gât. Mai luminați decât quasi liberalii sau ca quasi socialiștii nu găsim. Așa-i tovule. E drept că și USRiștii au dat-o în gard exagerat de rau. Păcat. Ca spectatori au fost buni. Ca jucători nu s-au descurcat deloc. Mare păcat.
  Ne trebuie să importăm politicieni cu har.

 5. Nu il agreez pe Voiculescu, nu l-as fi votat primar, il cred un demagog si nepriceput.
  Dar…. cu acestea fiind spuse…. nu pot sa nu il laud si sa ii fiu recunoscator ca a dezvaluit minciuna.
  DNA-ul trebuie chemat la Orban si la ticalosii care au produs FALS in acte.
  Practic PNL a exclus toate rezultatele din zilele 13-14 care nu aveau rezultatele gata in calculul ratei. Cu rea intentie pentru a zadarnici combaterea coronavirusului. Procuratura.

 6. Voi penelisti sunteti fraierii care o incasati si de la ,colegi,,de coalitie si de la opozitie…peste 4 ani o sa faceti 10%……continuati….

 7. A descoperit America citind la Fisa Postului!
  Se pregateste Viitorul Presedinte al RS Romania?
  Arata Cartonașe??
  Are vreun temei constituțional?
  Sau e purtator de cuvant a lui Catu?

 8. Orban a luat decizia de a minti in cifre si trebuie sa plateasca penal. Restul e gargara.