G4Media.ro

Orban, la instalarea lui Ciuparu în funcția de secretar de stat pentru…

Orban, la instalarea lui Ciuparu în funcția de secretar de stat pentru Cercetare: UE va acorda aproape 6 miliarde de euro pentru specializarea inteligentă. Toate mecanismele să fie orientate spre realizarea de proiecte eligibile

“Cred că e o premieră să particip la instalarea unui secretar de stat, dar am ținut să fiu prezent la preluarea oficială a funcției de către profesorul Dragoș Ciuparu, pentru a da un semnal puternic legat de faptul că guvernul nostru consideră că cercetarea este pilonul fundamental pe care se poate construi evoluția în bine a societății”, a declarat premierul Ludovic Orban, la conferința de instalare a Secretarului de stat pentru Cercetare, Dragoș Ciuparu.

Orban a afirmat că Uniunea Europeană “va acorda în exercițiul viitor financiar extrem de multe resurse pentru specializare inteligentă, adică cercetare, inovare, digitalizare”. “Concentrarea tematică pe specializarea inteligentă este de 35%. Imaginați-vă că, la bugetul propus de Comisia Europeană, din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională), 35% înseamnă aproape 6 miliarde de euro. Acești bani pot fi accesați ușor”, a punctat Orban.

Premierul a anunțat că, în Cercetarea românească, “toate mecanismele de funcționare vor trebui să evolueze, să fie orientate spre capacitatea de a realiza proiecte eligibile.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ba’, de ce vorbiti urat? Specialisti eligibili sinteti voi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.