G4Media.ro

Orban, în Franța: Declaraţia de intenţie în domeniul nuclear civil vizează colaborarea…

Orban, în Franța: Declaraţia de intenţie în domeniul nuclear civil vizează colaborarea cu parteneri strategici în realizarea proiectului de construcţie a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Premierul Ludovic Orban a precizat că Declaraţia de intenţie în domeniul nuclear civil, semnată cu omologul său francez, Jean Castex, vizează, printre altele, colaborarea cu parteneri strategici în realizarea proiectului de construcţie a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

„Am mai semnat cu premierul francez, un document, o Declaraţie de intenţie, privind cooperarea în domeniul nuclear civil care vizează, printre altele, colaborarea cu partenerii strategici în realizarea proiectului de construcţie a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi în reparaţia capitală, în modernizarea, renovarea reactorului 1, într-un cadru evident mai larg cu parteneri strategici. Un proiect extrem de important pentru politica energetică a României”, a spus Ludovic Orban, luni seară, într-o conferinţă de presă la sediul Ambasadei României în Republica Franceză, după întâlnirea cu premierul francez, Jean Castex, şi ceremonia de semnare a unor documente bilaterale.

Şeful Executivului de la Bucureşti a precizat că a fost semnat şi un acord între Nuclearelectrica şi o companie franceză, Orano.

În vizita pe care o efectuează în Franţa, premierul este însoţit, printre alţii, de miniştrii de Externe, Apărării, Economiei şi Agriculturii.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: CNE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Daca l-am fi avut acum premier pe Ciolos, semnam cu Franta mult mai mult decat doar o declaratie de intentie.

  2. Exista vreun hegemon care nu vrea sa mulga Cernavoda? Acum doua saptamani, acelasi lider sudesteuropean a semnat ceva cu 8 miliarde oferite unor americani, care urmau sa aduca niste canadieni. Sa vedem cat de jos se poate ajunge. Dam o halca Cernavoda si pentru Spania sau Italia? Austria Eterna Smantanitoare? Grecia Duamnei Firea?

  3. Ceaușescu a căzut cu toată propaganda centralei nucleare occidentală.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.