G4Media.ro

Orban: Guvernul va îngheţa valoarea punctului de amendă pentru anul viitor, dar…

Orban: Guvernul va îngheţa valoarea punctului de amendă pentru anul viitor, dar calculul trebuie schimbat

Guvernul va îngheţa valoarea punctului de amendă pentru anul viitor, dar calculul trebuie schimbat, având în vedere că această relaţie între punctul de amendă şi salariul minim pe economie nu este „soluţia care să se poată aplica”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

„Am luat decizia să facem şi noi ceea ce au făcut guvernele anterioare, dar cu siguranţă trebuie schimbat acest sistem. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie şi în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creşterea salariului minim. Vom aplica şi noi această soluţie, să nu creştem punctul de amendă”, a declarat Ludovic Orban, marţi, întrebat dacă punctul de amendă va fi crescut odată cu creşterea salariului minim.

Premierul a precizat că măsura se va aplica pentru anul viitor.

„S-a dovedit clar că această relaţie între punctul de amendă şi salariul minim pe economie nu este soluţia care să se poată aplica, din moment ce an de an s-a îngheţat punctul de amendă, probabil trebuie calculat în alt mod”, a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban a făcut declaraţia după vizita pe care a efectuat-o la platforma de la Măgurele la proiectul Extreme-Light Infrastructure – Nuclear Physics, dezvoltat în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, în cadrul căreia a avut şi o întâlnire de lucru cu echipa de management a proiectului.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Toți cei care ies în stradă pentru punctul de amendă spun: noi vrem să incalcam legea, noi vrem să ne riscăm viața și vrem să riscăm și viețile altora.
  Eu le-aș da gaze și o bătaie zdravănă, pe lângă confiscarea carnetului de șofer…

 2. Amenda sa fie in functie de venitul faptasului.

  • Si venitul cum il afli? Pe baza de declaratie pe propria raspundere? Il cantareste Garcea din ochi pe contravenient? Asta-i de 3* astai de 7*?
   Iti dai seama ca asta duce direct intr-un blocaj si nu mai plateste amenda decat tot amarasteanul care traieste pe salariu minim-mediu?

 3. O masura lipsita de logica, pentru o tara campioana la accidente rutiere.
  Daca extindem protectia sociala si asupra contravenientilor la codul rutier, de ce nu si la alte legi?
  Soferul roman, cand circula in afara tarii, este atent, dar cand este in tara isi baga picioarele in ea de lege si de banda continua si de trecere de pietoni si de prioritate si de tot.
  Comportamentul la volan nu este neaparat determinat de venit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.