G4Media.ro

Orban: Guvernul va crește pensiile cu un procent consistent de 14%. Fiecare…

Orban: Guvernul va crește pensiile cu un procent consistent de 14%. Fiecare părinte și bunic să înțeleagă rațional că atât se poate, cine promite altceva minte. Dacă nu ai resursele necesare, degeaba promiți și apoi nu mai poți plăti

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va adopta vineri ordonanța de urgență prin care punctul de pensie va crește cu „un procent consistent de 14%”. Premierul a subliniat că fiecare părinte și bunic trebuie să înțeleagă rațional că atât se poate, iar cine promite altceva minte, pentru că dacă nu ai resursele necesare, degeaba promiți și apoi nu mai poți plăti.

Principalele declarații ale premierului:

Nu vom mai avea creștere economică. Vom avea o contracție economică estimată astăzi la 3,8%. Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate astea, eu nu cunosc o altă țară europeană în care să se fi luat o decizie asemănătore, Guvernul va crește pensiile cu un procent consistent de 14%. Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța.

În ceea ce privește alte creșteri ulterioare, orice altă decizie de creștere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. România are nevoie de acces la finanțări cu costuri minime pentru a asigura resursele necesare.

Orice creștere de pensie care e făcută fără să țină cont de evoluția economiei se va întoarce nu numai împotriva părinților și bunicilor noștri, ci împotriva interesului general al societății.

Și așa de 4 luni este un adevărat dezmăț în Parlament în materie de legi care generează noi și noi cheltuieli pentru buget. Ne-am luptat pe toate căile constituționale și legale să împiedicăm astfel de decizii. Din păcate, multe au fost adoptate și cresc nota de plată. Poți să faci rău României, și asta face majoritatea condusă de PSD, făcându-te că vrei să faci bine, să crești anumite categorii de venituri pe care apoi nu le mai poți plăti.

Am făcut mximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensie cu 14% a fost o decizie grea, dar pe care ne-o asumăm și pe care garantăm că o putem susține.

Vom face tot ce ține de noi pentru ca inflația să se mențină la un nivel scăzut și să nu fie afectată puterea de cumpărare.

Orice altă creștere mai mare și știu că populismul pesedist se va manifesta în continuare, că se vor grăbi să respingă OUG pentru creșterea punctului de pensie, dar să înțeleagă rațional fiecare părinte și bunic că atât se poate, cine promite altceva minte. Dacă nu ai resursele necesare, degeaba promiți și apoi nu mai poți plăti.

Avem o decizie CCR care spune foarte clar că, odată stabilit un nivel al pensiilor, pensiile nu pot fi tăiate. De aceea orice decizie legată de puntul de pensie trebuie să fie bine fundamentată.

Evident că va crește deficitul bugetar, probabil că va fi 8,5-8,6. Urmăriți deficitul bugetar în toate țările europene și vom avea un deficit bugetar printre cele mai mici.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

59 comentarii

 1. Ultimile cuvinte spuse in calitate de premier al Romaniei ?

  • „Fiecare părinte și bunic să înțeleagă rațional”.. ca guvernul PNL va imprumuta zeci de miliarde ca sa plateasca aceste mariri de pensii. Zeci de miliarde pe care le vor plati, cu dobanda, copiii si nepotii. Tot e bine ca nu sunt sute de miliarde, cum cerea PSD.

   Din pacate, pensionarii nu inteleg. Au fost educati in comunism. Clasa muncitoare – „noi muncim, nu gandim” – lasa mostenire generatiilor viitoare inflatie si datorii.

  • pehash gresesti cind spui asta .Fiecare pensionar .vorbesc despre cei care primesc pensii in baza contributivitatii la stat, nu despre ceilalti pensionari care au fost favorizati prin diferite decizii de toate guvernele si parlamentele Romaniei . Acesti oameni nu si-au consumat (ca sa zic asa -)nici macar propriile lor contributii la casa de pensii . Faptul ca acest stat nu poate sau nu vrea sa sa mareasca colectarea datorilor ,sau ca accepta sa sponsorizeze din bani nostri ,din impozitele noastre , marii producatori de pagube banesti , ce exista in portofoliul statului , nu poate fi imputat si nici furat din banii pensionarilor . Este o lunga explicatie ,dar iti spun doar asa un picut despre ce este vorba . Statul neputincios sau voit neputincos produce aceasta anomalie si multe altele .

  • Cand guvernul plateste milioane de euro lunar, pentru niste salarii, pensii si indemnizatii nesimtite si nemeritate, nu poti spune ca nu sunt bani pentru majorarea pensiilor.
   Decizia a fost luata si pensiile trebuie sa fie majorate.
   Decizia politica pe care trebuie sa o ia guvernul este de unde sa taie, sau cum sa impoziteze, daca nu poate majora, asa cum a fost deja stabilit si votat.
   Sa majoreze de trei ori, de patru ori sau de cinci ori salariile parlamentarilor, ale primarilor si ale consilierilor au putut.
   Pentru ei s-a putut imediat, fara nicio discutie, fara nicio amanare, fara nicio tergiversare.
   Pentru majorarea substantiala si aberanta a finantarii partidelor au gasit imediat bani.
   Cand au pus mana pe guvernare au promis ca vor majora pensiile cu 40%.
   Ministrul finantelor a spus ca a prevazut bani in bugetul aprobat, pentru majorarea pensiilor cu 40%.
   Au mintit, au deturnat banii sau i-au furat ?
   Daca nu stie de unde sa faca rost de bani, il ajutam noi :
   – sa desfiinteze sau sa impoziteze pensiile speciale si nesimtite
   – sa reduca salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, ale celor de la ASF, de la ANRE, de la ANCOM etc.
   – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor revolutionari
   – sa desfiinteze indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt, niste obscure ONG-uri sau SRL-uri)
   – sa desfiinteze subventinarea de la buget a partidelor
   – sa desfiinteze finantarea asa-zisei case regale
   – sa desfiinteze Institutul Tapului Levantin
   – sa reduca masiv sumele din PNDL, din care primarii risipeau banii pe lucruri inutile, din care luau comisioane
   – sa confiste averile marilor corupti si marilor infractori, cafre au devalizat tara.
   Sa nu spuna ca salariile, pensiile speciale si indemnizariile se dau pe baza unor legi.
   Si majorarea pensiilor este prevazuta intr-o lege.
   Sa nu spuna ca salariile, pensiile speciale si indemnizatiile sunt drepturi castigate, pentru ca sunt privilegii nemeritate. Drepturi castigate sunt pensiile bazate pe contributivitate si pensiile veteranilor de razboi, trimisi pe front sa apere tara.
   Cum sa ai tupeul sa spui ca majorarea pensiilor arunca tara in aer, dar sa platesti milioane de euro lunar pentru finantarea partidelor ?
   Cum sa ai tupeul sa spui ca majorarea pensiilor arunca tara in aer, dar sa platesti milioane de euro pentru finantarea asa-zisei case regale ?
   Cum sa ai tupeul sa spui ca majorarea pensiilor arunca tara in aer, dar sa platesti milioane de euro pentru indemnizatiile falsilor revolutionari si falsilor academicieni ?
   Cum sa ai tupeul sa spui ca majorarea pensiilor arunca tara in aer, dar sa platesti milioane de euro pentru finantarea Institutului Tapului Levantin ?
   Cum sa ai tupeul sa spui ca majorarea pensiilor arunca tara in aer, dar sa platesti milioane de euro lunar pentru salariile si pensiile nesimtite si nemeritate ale unor impostori ?

  • De la valeeeeu, în sfârșit un comentariu rațional! Dar simt o urma de dezamăgire la tine! S-a întâmplat ceva?!

  • @pehas, ce a vrut sa spună poetul prin exprimarea „să înțeleagă rațional”? Mare e gradina…

  • MARCEL, poate ti-am mai spus asta ? Nu confunda ceea ce scriu cu parerea mea despre persoane ,doar aduc in discutie modalitati , probabilitati sau posibile actiuni politice viitoare . Stiu foarte bine, cum stii si tu ca sentimentele nu isi au locul aici ,dar citeodata trebuie sa creezi situatii si sa primesti rapunsuri de la care de multe ori mai inveti cite ceva .Imi spui ce crezi ca se intimpla acum cind aceasta marire nu are nici un efect benefic pentru PNL. Tot atit de bine puteau sa nu mareasca cu nici un fel de procent , efectul politic era similar . Asta caut sa aud de la vreunul dintre cei ce scriu pe SITE .

  • Marcel ,hai sa te mai intreb ceva : crezi ca pina in preajma alegerilor parlamentare , adica imediat, in citeva zile, sa apara o persoana , un partid NOU pe esicherul politic romanesc ceva gen -UCRAINA- si care sa mdifice total jocul politic sau crezi ca totul este facut in favoarea USRPLUS ce isi va schimba incepind cu aceasta seara intreaga atitudine fata de PNL, sau crezi ca PSD este beneficiarul acestei nonmariri de pensie . Imi zici ? Daca tot mai provocat . Poate doreste so doamna LILI sa imi dea un raspuns.

  • Scenarita :Poate chestia cu motiunea de cenzura depusa de PSD a fost premeditata si a vizat caderea guvernului Orban dupa ce anunutul ( stiut din timp) era deja aratat cetatenilor si totul se soldeaza acum , dupa ce motiunea de cenzura trece , cu aparitia unui nou nume de premier tot din PNL(asa a zis presedintele ) ce aduce un suflu nou partidului ?

  • De la valeeeeu, sunt de acord cu tine ca s-au căcat pe ei pentru 6 procente!
   La 20% nu ar fi fost nemulțumiri, abia atunci ar fi „înțeles” pensionarii publici dificultatea Guvernului! Dar, unde nu-i cap și e doar orgoliu de Putere, asta e!
   Cu acest orgoliu prostesc au intrat în capcana pesedeilor, dar nu pot afirma ca vor profita „cu siguranță” pesedelele, mai probabil USRPLUS.
   2 miliarde ii mai costa în plus pentru liniștea socială, dar au preferat să le ducă în fondul de rezervă la bunul plac al dispoziției premierului!

  • Dar mai există un scenariu…
   Având în vedere cât de curve sunt politicienii noștri (exemplul cel mai relevant fiind Cîțu în această problemă), strategia poate fi așa : testăm efectiv populația cu 14% și dacă scăpăm așa, e OK! Dar ce facem dacă se îngroașă gluma? Păi, punem 2 miliarde în fondul de rezervă, iar în urma convulsiilor sociale (proteste masive în stradă) putem justifica agențiilor internaționale de rating necesitatea acordării a încă 6-7 procente pentru restabilirea liniștei fără a deteriora suplimentar deficitul de 8,6 stabilit la aceasta rectificare.
   Adică au soluție pentru pacalirea și a S&P!

  • @de la valeeeeu:

   Si care o fi Statul ala „putincios”, potent, care o sa poata sa le plateasca ?

 2. Efectul acestei cresteri este zero si ca nu dadeai nici un ban si ca dai 14 % , politic are acelasi efect , iesirea din decor . Singura varianta, care ar fi fost acceptata de pensionari ,era un procent intre 18-20 de puncte .

  • Corect, de data asta!!

  • Poate asta se urmareste ,un nou premier in persoana doamnei Vlad Alexandresu ,ce se apropie mai mult( doamna bine asezata in teren , corecta , muncitoare , fara zorzoane si ce a avut in mina si ministerul muncii )de nevoia actuala de premier al Romaniei . Orban si-a incheiat rolul si urmeaza doamna in cauza . Este o altenativa ?

 3. Nu mai asteptati motiunea

 4. Sunt bani numai pentru mafia imobiliara a clanurilor din PNL, nu sunt bani pentru batrani, copii sau profesori! Daca votezi cu PNL, votezi pentru mafie, orasele vor fi controlate de clanuri si o sa platiti toti taxa de protectie

  • Daca votezi PSD, PRO, ALDE tot pentru mafie votezi (PSD Ilfov, Clanul Sportivilor, Dragnea cu interlopi la Inalta Curte)

  • D-le @Andi,
   Aveti un apel cu taxa inversa din Savushkina 55, in care sunteti felicitat pentru activitatea fructuoasa din ultima perioada. Acceptati apelul?

 5. „Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la finele lunii trecute că, în ciuda criticilor formulate public, și PSD-știi erau conștienți că dublarea alocațiilor și majorarea cu 40% a pensiilor NU pot fi susținute de Buget, dar n-au avut curaj s-o spună public.”
  https://evz.ro/violeta-alexandru-face-anuntul-asteptat-de-milioane-de-romani-acest-guvern-va-mari-pensiile.html

  Mi-aduc bine aminte ca Fl. Catu a PROMIS(parca Luna trecuta, o sa caut informatia!) ca va face public un Document de la Guvernul PSD care arata clar ca Guvernul PSD nu intentiona sa creasca Punctul de pensie cu 40%, din motive evidente: LIPSA BANILOR, asa cum le-a aratat o analiza de la Ministerul de finante!
  Mi-amintesc chiar ca l-am criticat pe Fl. Catu ca NU prezinta cat mai repede acel document, ma gandesc ca il tin sa-l dezvaluie mai incolo, spre campania electorala, o BOMBA electorala!
  Oricum, nici un PSDist NU a sarit in sus sa conteste aceasta afirmatie a lui Catu, inseamna ca acel Raport al Finantelor care NU recomanda Guvernului Dancila cresterea cu 40% a Punctului de pensie EXISTA!!
  Altfel, mama-mama, ce era al gura PSdeilor!

  • Acum , dupa acest anunt trist , nu mai are nici cea mai mica importanta ,este evident ca anuntul este premeditat facut asa . Ce rost are sa dezamagesti milioane de oameni oferind 14 procente crestere cind daca ofereai 20 de procente ai fi avut un sprijin masiv electoral si o prezenta mare la vot . Este un nonsens . Nu trebuia decit sa oferi 18- 20 procente si sa rezisti cu plata acestora pina la intii ianuarie cind preluarea legitima a guvernarii iti permitea mari modificari juridice , constitutionale si economice .Asa doar dai banii aiurea(14 procente ) si inraiesti lumea si- colac peste pupaza -pierzi si alegerile . Nemultumirea din ochii presedintelui Iohannis aparuta la ultima conferinta de presa ,poate sesizata de catre unii dintre voi , ne-a pregatit cumva pentru asta .

  • Corect ce zice și albina!

  • Poate asta se urmareste ,un nou premier in persoana doamnei Vlad Alexandresu ,ce se apropie mai mult( doamna bine asezata in teren , corecta , muncitoare , fara zorzoane si ce a avut in mina si ministerul muncii )de nevoia actuala de premier al Romaniei . Orban si-a incheiat rolul si urmeaza doamna in cauza . Este o altenativa ?

  • Cine e doamna aceea?!

 6. Pentru a doua oara PNL declanseaza un absenteism in alegeri de mai mare dragul .

  • @quo – Ati vrea voi sa fie absenteism… De cand exista pe lume doar psd si pnl? Tu crezi ca la europarlamentare s-a iesit la vot pentru psd sau pnl? Mai gandeste-te…

  • Dacă nu vor amâna alegerile, va fi absenteism, mare absenteism, dar nu din cauza PNL, ci a fricii de moarte din cauza pandemiei a pensionarilor.
   Avantaj PNL și USR!

 7. Este foarte clar, motiunea trece , pierdeti guvernarea , CCR obliga presedintele sa desemneze un guvern majoritar (poate la demers se asociaza si USRPLUS) si apoi urmeaza decizia in parlament referitoare la presedinte .

 8. Mai ramane sa amine si alegerile ,sa demita guvernul si pe presedinte , sa iesim din UE , sa luam fonduri din alte zari de soare pline si sa ramanem intr-o pandemie vesnica cu aceiasi conducatorii alesi ai neamului ever . Astfel cetatenii Romaniei ies din ecuatia democratica a tarii .

  • La alegerile locale , voi vota ,din capitala fiind , doar Nicusor Dan , in rest linie continua ,nici un partid nu merita votul cetatenesc si nici o lista nu va avea votul meu .astiut nicusor dan cind nu a devenit membru niciunui partid . Bravos Nicusor .

 9. Dar in acelasi timp cum explicati pensiile speciale????? sau salariile de mii de euro pentru companiile de stat..car culmea mai sunt si pe pierdere. CUM?????

  • Simplu…sunt speciali,iar noi nu suntem.

   Cred ca tre sa punem mana pe niste cozi…de care avem: lopata, matura, topor si sa vedem pe unde isi scot camasa

  • Pensiile speciale nu sunt de ajuns sa acope cresterea punctului de pensie. Acesta e adevarul. Pensiile speciale sunt imorale si pe alocuri nesimtite (magistrati), dar ca procent din totalul cheltuielilor nu reprezinta atat de mult.
   Salariile din companiile de stat sunt din banii companiilor respective, care nu sunt finantate de la bugetul statului. Cu salarii mai mici, ar vira ceva mai mult la bugetul national, dar ar fi o picatura in ocean.
   Nu iau apararea PNL-ului, dar acesta e adevarul. Daca nu era an electoral, punctul de pensie nu ar fi fost crescut deloc pentru ca nu e sustenabil. De ce credeti ca PSD nu a crescut punctul de pensie de cand a modificat legea pensiilor si l-a lasat asa pe viitor. Stiau si ei ca nu e posibil cresterea lui.

  • @Ciprian – total de acord cu tine. Pe mine ma enerveaza explicatiile astea in contrast cu utopiile gen: pensii speciale si salarile de mii de euro la stat acompaniate de bonusuri (vezi DSP)

  • Utopii zici, ha?! Sunt cât se poate de reale și multe și mari!

 10. facand abstractie de nivelul unor pensii foarte mici in romania si problema reala a pensiilor speciale care consuma foarte multe resurse nemeritat, ramane totusi stupefacita ca 14% ar fi un procent mic: hai totusi sa vedem cati dintre voi ati primit marire 14% ultima data? 14 e un procent imens in orice economie care nu e bazata pe cersit, ce sa mai vorbim de 40%?

 11. Sper sa ajungeti ca aia din Italia, sa raspundeti in fata legii pt. ucidere din culpa, modul in care ati gestionat epidemia, etc.! Atat voi, cat si PSD, ca doar impreuna sunteti parte a raului pe care il suportam. Si sa nu uitam de monumentul ala de nesimtire si empatie de la Cotroceni!!!

 12. Ce bucurie pe pensionarii speciali ai ROmaniei cu mii de euro pensie, o crestere binemeritata pe spatele prostilor, in timp ce un amarat cu 1000 de lei pensie dupa o viata de munca primeste aprox 140 lei

  Sa traiti bine !!!!!

  Si sa votati la fel ca in ultimii 30 de ani !!! apoi sa asteptati sa se schimbe ceva LOL

 13. Trebuia sa renuntati la guvernare ,trebuia sa aratati cetatenilor de ce faceti asta ,nu sa veniti cu solutia care va aduce in aceiasi situatie cu neplata

 14. La alegerile locale , voi vota ,din capitala fiind , doar Nicusor Dan , in rest linie continua ,nici un partid nu merita votul cetatenesc si nici o lista nu va avea votul meu .astiut nicusor dan cind nu a devenit membru niciunui partid . Bravos Nicusor .

 15. Am 78 de ani. Am o pensie de 889 lei. Solidar cu viitorul țării…. peste 2 ani mor și ați scăpat de mine.
  Nepotul (22 ani) m-a ajutat sa scriu asta.

  Va pupa tataia, de la țară, de acasă.

 16. Hai cu moțiunea să scăpam de ciuma galbenă, trăiască PSD partidul care ia de la bogați si dă la sărăci.

 17. Eu sunt relaxat pentru că voi beneficia de creșterea de 40 % a pensiei începând din 1 sept. 2020, bașca ceva daune materiale de la Guvernul României, deoarece dosarul este pregătit, avocatul idem, așteptăm doar momentul materializarii mizeriei!

  • pune pe site dosarul fara datele tale desigur sa facem la fel

  • Tot moca, tot cu copiatul, tot cu plagiatul!!!
   Mai chinuiți-vă și voi, mai munciți și voi, doar de-a gata v-ați învățat!!
   D’aia nu merge țara asta bine și poate ne și dau ăștia afară de la noi din UE!

  • M-am răzgândit, sunt de acord să copiați de la mine, dar pun condiții: îmi plătiți drepturi de autor!

 18. Sica, mizerabilule, zici ca nu se poate. Dar cati bani dati la „investitiile” prin PNDL, adica fix la firmele de partid PSD-PNL? Si oare de ce dati la rectificare 1,2 miliarde lei in plus la Ministerul de Interne si 160 de milioane de lei la SRI, SIE si STS?

  • Petrov ….. dar sa-i lasam pe aia de la sate sa moara in gutu mamii lor in saracie, ingropati in noroaie…..de ce naibii sa se incerce o modernizare a satelor, sa nu cumva sa vina vreo unul sa-si deschida ceva afacere si apoi sa traiasca cativa oameni mai bine? NU sa ne dubleze pensiile….asta conteaza. Asta este tot ce conteaza…E foarte adevarat ca unii sunt la fel de nesimtiti si fura pounand becuri de 5000 de lei….dar aia nu trebuie prinsi si inchisi ca sa nu mai faca si altii….hai sa oprim finantarile sa nu se mai faca nimic. Sa stii ca sunt si sate pe unde din acei bani se mai asfalteaza o ulita, se mai trage o teava….nu in ritmul dorit dar se mai si face ceva. In logica ta, daca unul omoara un om in accident auto, trebuie sa interzicem total toate masinile in tara. De maririle celorlalte bugete nu comentez, dar observ ca pana si acum cativa ani cand tot PSD-ul urla ca serviciile iau prea multi bani ca trebuie verificate, controlate desfiintate….etc, la rectificare le-a dat PSD mai mult decat ai scris mai sus. Nu sunt eu in masura sa comentez ce necesitati financiare au acele institutii/ministere….

  • Serviciile și Justiția – protejatele națiunii române!!!!

  • Prietene @Io, daca onor guvernantii PSD-PNL ar fi vrut sa faca intr-adevar treaba si nu sa fure bani prin supraevaluarea unor lucrari de foarte proasta calitate acordate pe „ochi frumo$i” prietenilor de partid, ar fi apelat de mult la fondurile europene nerambursabile.

 19. Marisel reincarcat!

 20. Pentru tot boborul și care pricepe și care nu pricepe:
  Ciudățenia dracu este că din 2019 sunt în vigoare 2 legi ale pensiilor care, până în sept. 2021, nu se exclud!!
  Conform legii vechi în vigoare, trebuia indexata pensia din luna ianuarie 2018 și 2019 cu rata inflației plus 1/2 din creșterea economica pe anul precedent.
  Deci, din ianuarie 2019, indexarea legală a fost cam 6%.
  6% x 12 luni = 72%
  Deci, în acest an, pe întreg anul, un pensionar ar fi câștigat 72% din pensia lui.
  Ce face guvernul:
  acordă 14% din septembrie, deci pentru 4 luni din an.
  14% x 4 = 56%.
  Este sau nu evident că pensionarii publici pierd pe total an, dacă 56 este mai mic decât 72?!!!!
  Din acest motiv era obligat guvernul să adopte creșterea pensiilor din septembrie cu minimum 18% (18 x4 = 72!) și acesta este unul din motivele pentru care am decis să-l dau în judecată (l-am și notificat), pentru că din 2 legi în vigoare el nu respecta niciuna!
  Mai clar de atât, îmi pare rău, nu pot fi!

  • Pentru a face asta trebuie sa astepti decizia finala in monitorul oficial ,se pare insa ca se propune la nivel guvernamental ca aceasta marire sa fie doar accesibila pensiilor calculate pe contributivitate ,celelalte sume nu se vor mari(politic este un punct cistigat ). Te poti referi in actiunea judecatoreasca , strict, doar la situatia ta personala sau poti incerca sa coaptezi grupuri mari de cetateni asta daca firma de avocatura este dispusa sa intre in acest joc . Costa mult o tarasenie de felul asta ,dar daca reusesti si creezi un precedent (probabil vor fi multi altii care vor incerca ) este un lucru nobil . Asocierea ce o faci cu minimul de 18 procente, ce ar fi acoperit si vechea lege , ca si suma baneasca este o gaselnita ,dar judecatorul nu judeca de obicei amestecat ci ia fiecare situtie in parte , poate ar trebui sa desparti apele si sa te referi strict la ceea ce tu patesti ca forma de pierdere materiala datorata nerespectarii a doua legi . Nu le poti amesteca chiar daca calculul matematic te poate ajuta .Nu an studii de specialitate in domeniu daor este o parere izvorita din bunul meu simt de apreciere .

  • Știu, mulțumesc! Trebuie să-mi estimez cât mai exact un prejudiciu, dar am un avocat renumit și știe el!!

 21. @albina:
  „Mari modificari juridice, constitutionale si economice „???
  Heeeiii, trezeste-te ! Asta s-ar fi putut intampla doar daca nu venea nenorocitul asta de covid 19 peste lume !
  Legea privind majorarea pensiilor cu 405 este operationala de la 1 septembrie anul acesta. Se cheama ca de la acea data intra si d4e facto in circuitul civil !

  PS. INTELEGETI ODATA PT TOTDEAUNA : CEI 40% VOR TREBUI PLATITI DE ACUM INCOLO ! A SPUS-O CCR ! SINGURA SANSA PT A PUTEA FI PLATITA ESTE IMPOZITAREA EI & O CRESTERE ECONOMICA CONSISTENTA , APTA A PERMITE SUSTINEREA UNUI ASEMENEA EFORT FINANCIAR !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.