G4Media.ro

Orban, după şedinţa coaliției: Desfiinţarea SIIJ nu se poate realiza decât în…

sursa foto: Facebook/ Ludovic Orban

Orban, după şedinţa coaliției: Desfiinţarea SIIJ nu se poate realiza decât în Parlament, doar pe o formă a proiectului de lege care să fie susţinută de toate formaţiunile politice din coaliţie. Căutăm în continuare acea formă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, în urma ședinței coaliției de guvernare, că desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu se poate realiza decât prin consens în Parlament şi în continuare se caută acel consens în coaliţie.

„Desfiinţarea SIIJ nu se poate realiza decât în Parlament, doar pe o formă a proiectului de lege care să fie susţinută de toate formaţiunile politice din coaliţie. Căutăm în continuare acea formă care să întrunească consensul partidelor din coaliţie”, a declarat, luni seară, Ludovic Orban.

Potrivit liderului PNL, în cadrul şedinţei a existat o discuţie care ar putea duce la găsirea unei soluţii.

„Astăzi a fost o discuţie care sper să ducă la o soluţie care să poată să aducă consensul”, a mai afirmat Orban, precizând că Ministerul Justiţiei va veni cu o nouă propunere pe care se va încerca obţinerea consensului.

Ludovic Orban a afirmat că „este o prioritate desfiinţarea SIIJ”.

„Sunt convins că vom găsi o soluţie (…) Şi pentru mine a fost o noutate subiectul din perspectiva în care a fost pus. Aţi văzut că am avut o prezenţă la şedinţa coaliţiei, care a venit odată cu domnul prim-ministru. Vreau soluţia, să văd dacă soluţia propusă…”, a mai declarat Orban.

Întrebat dacă a înţeles care este soluţia propusă de senatorul Iulia Scântei, Orban a afirmat: „Nu, nu, nu. Am înţeles că textul proiectului aşa cum a fost adoptat de Guvern şi cum a fost adoptat de Camera deputaţilor nu este conform cu recomandările comisiei de la Veneţia. Am zis – atunci doamna Scântei şi echipa care a lucrat cu Ministerul Justiţiei să vină cu soluţia”.

De asemenea, liderul PNL susţine că nu s-a explicat clar ce nu este conform cu recomandările Comisiei de la Veneţia.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, înaintea şedinţei, că va propune să se discute despre desfiinţarea SIIJ.

„Dacă se ia în considerare în totalitate opinia Comisiei de la Veneţia avem soluţia pentru a ieşi din acest impas temporar”, a afirmat premierul.

Senatorul Iulia Scântei l-a însoţit pentru a prezenta liderilor coaliţiei soluţia identificată pentru a obţine consensul.

De asemenea, ministrul Justiției, Stelian Ion a declarat, luni, că a vorbit din nou în şedinţa de coaliţie despre desfiinţarea SIIJ, precizând că nu s-a ajuns la niciun rezultat, întrucât „PNL nu a venit cu o anumită soluţie”, iar discuţiile vor fi reluate pe acest subiect săptămâna viitoare, până când se va debloca această „situaţie neplăcută”.

Sursa foto: Facebook/ Ludovic Orban

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Ce e orbane, iar la-ți făkut pe stelică ca la ploiești ?

  hai că știm cum faceți, intâi le-o trageți useriștilor cu dosarul de la sij, după care o vă doară la baskă de ce s-o mai intampla in parlament.

  Cu alte kuvinte vă doare la mandolină de komisia de la veneția

 2. Ce e orbane, iar l-ați făkut pe stelică ca la ploiești ?

  hai că știm cum faceți, intâi le-o trageți useriștilor cu dosarul de la sij, după care o vă doară la baskă de ce s-o mai intampla in parlament.

  Cu alte kuvinte vă doare la mandolină de komisia de la veneția

 3. si ce plm ati pazit pana acum, un an de zile??? Cati ani va mai trebuie, in general ca sa faceti macar un singur lucru din ce ati scris in programul de guvernare? Nu ati facut nimic, frate…suntei penibili

  • tie iti trebuie trei zile doar sa te semnezi habarnamule

  • @n pentru tine NUIE!

 4. Nu se va desfinta nimic ma! :))

 5. Da nu te grăbi bre Șică mandolină bețivul țării, las-o băi nene pe mandatul următor ce tot atâta…….
  HA HA GHINION

 6. S-o dă-i și caută…

 7. Abureli USL-iste. PNL se face ca vrea, dar de fapt nu vrea, UDMR vrea sa zica ca nu vrea, PSD vrea ce vrea UDMR, AUR nu vrea nimic din ce vrea un om normal, iar USRPlus e atacat ca nu vrea reforme in justitie! 🙂

 8. Cat timp in cadrul coalitiei tripartite aflate la guvernare functioneaza informal o coalitie bipartita compusa din PNL si UDMR, nimic bun nu se va intampla cu proiectele USR !

 9. Soluția premierului nu poate fi spusă pentru că, la fel că orice țeapă, după ce se trage nu mai are nevoie de explicații.

 10. Aveți coaliție majoritara ,puteți sa faceți tot ce doriți ,așa cum ați reușit sa va înțelegeți pe restul problemelor.Sanatate la tot natul.