G4Media.ro

Orban: din punctul meu de vedere, alegerile locale le putem face în…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Orban: din punctul meu de vedere, alegerile locale le putem face în septembrie. Se ia în calcul votul electronic și votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare

Premierul Ludovic Orban estimează că alegerile locale se vor desfășura în luna septembrie, 2020, repsingând ipoteza ca acestea să fie împinse pentru anul viitor.

„Putem  organiza alegerile locale în luna septembrie, din punctul meu de vedere. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, evident dacă va fi posibil, să vedem cum evoluează epidemia”, a comentat Orban într-o intervenție la B1TV.

Premierul afirmă că, dacă primul vârf al epidemiei se va stinge până în 1 iunie, în mod cert alegerile locale se vor desfășura în septembrie

„Există și această prognoză ca după luna octombrie să apară un al doilea val de epidemie, dar vom vedea cum va evolua. Alegerile locale le putem organiza în septembrie, dacă primul vârf de epidemie se încheie, cum estimăm, până în 1 iunie. Apoi ne vom gândi la alegerile parlamentare”, a comentat Orban. În opinia sa, pentru cel de-al doilea val de epidemie, România va fi mai bine pregătită.

„În cazul in care vine al doilea val, în toamnă, ne va găsi mai bine pregătiți. Dacă luăm măsuri corecte, răspândirea virusului nu va fi atât de mare și ne vom putea descurca. Plus că pentru alegeri parlamentare putem utiliza și votul prin corespondență și votul electronic, deci am putea asigura prezența necesară la vot. În mod normal, ca să fim riguroși, alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc cel târziu în 6 decembrie”, a spus Orban.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Astia se ingramadesc toti acum,care mai de care sa vedem ca isi dau interesul doar doar mai primesc voturi! Prost sa fie cel ce le mai da vreun vot vreodata

 2. Acuma kaghebistul Dorneanu și gașca lui o să spună că e neconstituțională pentru că s-a tărăgănat prea mult.

 3. Trece de Ccr? De ce se refera numai la parlamentari , cum era în campanie electorală?

 4. Și în plus grosul pensiilor speciale va fi la primari(3000/mandat) și viceprimari(1500/mandat), a căror aplicare a fost amânată de doi ani încoace dacă nu mă înșel, din rațiuni bugetare. Dar odată intrate în funcțiune atunci să vedeți gaură la buget!

 5. Și iar și în plus conform deciziei CCR legate de pensiile speciale ale judecătorilor, pentru a fi constituțională anularea pensiilor trebuie să se aplice doar celor care ajung în funcția remunerată că atare după intrarea în vigoare a legii, pentru că nu odată angajat CCR consideră pensia specială un drept câștigat. Și probabil că și în cazul unor astfel de legi vor hotărî că există diferențe între membrii aceleiași profesii, sau că nu are pălărie:p. Practic pentru încă 5-7 ani când ar fi poate o mică șansă să fie aduși profesioniști în CCR, NU EXISTĂ NICI O ȘANSĂ SA FIE ANULATĂ VREO PENSIE SPECIALĂ, restul e can-can

 6. Aici a dovedit USR irealism politic, aș fi făcut orice să rămân la guvernare și poate să numesc măcar un om capabil. Trebuia să fie cel mai important obiectiv al lor, Asha fi schimbat miniștrii la sănătate și justiție până nu mai aveam membrii, le-aș fi zis să tacă naibii din gură, aș fi fost măcar până la numiri de acord cu toate PNDL-urile, m-aș fi prefăcut hoț, doar să numesc măcar o persoană la CCR. Știu trebuia sânge și gândire rece și e greu la un partid nou dar asta ar fi fost lucru care ar fi ajutat cel mai mult țara.

  • Nu că zic eu dar în 2024 o să-ți trebuiască multă gândire și sânge rece ca să mai votezi cu USR-ul. Rece o să tot ai, în case și spitale unde sunt primari USR.

  • Cap ai,măcar aparent,dar mintea ți-a plecat în turneu cu caprele!

  • Cap ai,măcar aparent,dar mintea ți-a plecat în turneu cu caprele!

 7. @Dane, ți-a spus cineva, vreodată, că gândești prea profund? Eu zic să te consolezi cu faptul că USR-ul ajută țară prin primarii de la București, Sectorul 1, Timișoara, Brașov și Bacău. Trist o să fie din 2024 când acești primari nu or să mai fie votați, românii fiind sătui de atâta ajutor din partea USR-ului, adică frig în case și spitale, dușuri scoțiene, gunoaie și șobolani pe străzi, știi ce zic. La asta nu te-ai gândit, este?

  • Pentru tine zicala :” câinele moare de drum lung și pr….ul de grija altuia” este cât se poate de adevărată . Tu și motz sunteți : motzz mirositor. Fara neuroni .

 8. Evident ca nu se vor anula, USRistii vor spune ca proiectul lor va fi mai smecher, ala ca al lui și uite cum nu o sa voteze nimeni nimic, vă fi circ și pensiile tot acolo vor fi.

  • Ba vor vota toți, ideea era ca nu contează cine votează, poa’ sa voteze tot parlamentul, 100% pentru anularea unor sau tuturor pensiilor speciale, la configurația actuala a CCR nu va fi anulata nici măcar una. Singura întrebare care se pune este care sunt pămpălăi ori demagogi(precum Rares Bogdan) sa se pronunțe ca proiectul lor de lege chiar va anula ceva pensii speciale. Pur si simplu nu exista nici o posibilitate, CCR va întoarce orice lege. Asta trebuie sa ii fie spus poporului cinstit, nu exista om pe tot pământul asta sa facă o lege care anulează pensii speciale si sa treacă de CCR. Poporul trebuie sa-si ia gândul de la asta, nu se poate! Parlamentul poa’ sa voteze orice, daca CCR nu vrea, nu se poate; si CCR nu vrea. Trist dar este un non subiect bun doar pentru televiziunile de știri sa tina poporul in bezna mintii sa nu se gândească la altele mai sau foarte importante, cum ar fi când si cine va propune următorii judecători la CCR.

 9. USR – ul este singurul partid european, reformator al politicilor comuniste, de gașcă. Partidele sunt pline de târfe, analfabeti, profitori care ajunsi la vârf uită de cetățean. Le este teamă de USR, deoarece nu pot fura….

 10. Orice pensie nu trebuie calculată decât conform contributivității. Atât ai contribuit, atâta pensie pupi. Simplu, democratic,constituțional.