G4Media.ro

Orban despre referendumul pentru familie: Fiecare membru al PNL se va poziţiona…

Orban despre referendumul pentru familie: Fiecare membru al PNL se va poziţiona în funcţie de cum îi dictează conştiinţa

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, după ședința Biroului Politic Național, că referendumul pentru definirea familiei tradiţionale prin revizuirea Constituţiei nu trebuie politizat, fiecare liberal urmând să se „poziţioneze” după cum îi dictează conştiinţa. Referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sâmbătă, la finalul şedinţei CExN de la Neptun.

„Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o iniţiativă cetăţenească semnată de 3 milioane de cetăţeni români pe care îi respectăm ca şi opţiune. În ce ne priveşte, noi am susţinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat şi un protocol între BPN şi Coaliţia pentru Familie. Nu vom impune fiecărui membru al PNL să voteze într-un anume fel. Fiind o problemă de conştiinţă, fiecare membru al PNL se va poziţiona în funcţie de cum îi dictează conştiinţa. Ceea ce trebuie să reţină iniţiatorii referendumului, de un an, după adoptarea în Camera Deputaţilor a proiectului de revizuire a Constituţiei, majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat, unde deţin majoritatea clară şi unde au refuzat să îl pună pe ordinea de zi, preferând să politizeze acest subiect, să-şi facă o temă de campanie politico-electorală din acest subiect. Noi considerăm că acest subiect nu trebuie politizat, iar românii trebuie lăsaţi să îţi exprime propria voinţă la referendumul pentru definirea familiei tradiţionale”, a afirmat, duminică, Orban după şedinţa Biroului Politic Naţional şi a grupurilor parlamentare.

Întrebat cine se va implica din PNL în campania pentru susţinerea acestui referendum, Orban a spus: „Cei care consideră că este o modificare bună se vor implica şi în campanie. Este la latitudinea fiecăruia dacă se implică sau nu”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Asta era singura problema de rezolvat in tara asta. Doamne fereste ca doi barbati sau doua femei sa decida ca vor sa fie un cuplu din punct de vedere legal. Ce conteaza ca platesc acelasi taxe si impozite catre stat, ca au acelasi obligatii ca oricare alt cetatean heterosexual – hai sa facem o tema falsa de campanie din asta, ca homosexualii sunt de vina pentru tot ce merge rau in tara asta.
    Ce conteaza ca nimeni nu a cerut casatorie? Singura solicitare a fost cea de recunoastere a parteneriatului civil, un lucru de bun simt de altfel.

  2. Dezinformati. Referendumul este pt. Definirea mai clara a casatoriei.Adica intre barbat si femeie, nu intre siti cum e acum.Cedo a zis ca soti pot fi si de acelasi sex. De ce scrieti referendum pt familie in loc de referendum pt casatorie ? Incercati cumva sa induceti ideea cu familia traditionala…adica veche…si sa incercati dezinformarea cu familiile monoparentale are n ar mai fi ocrotite de lege ? Asta e dovada de rea vointa sau neprofesionalism.

    • Ne agitam degeaba, iar ei stiu ca referendumul e inutil. CCR a decis, dupa referendumul din 2009, cel cu 300 de parlamentari, ca orice modificare a constitutiei trebuie sa inceapa cu rezultatul votului din 2009. Nu au facut parlament unicameral si cu 300, n-o vor face nici acum, nici macar de dragul familiei traditionale. Minciuni si manipulari in cantitati inimaginabile. Si au si sustinatori. Incredibil.

  3. Sa te duci la naiba, Orban, cu tot partidul tau de mincinosi! Cine o mai vota PNL e idiot!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.