G4Media.ro

Orban anunță OUG pe educație, pentru reglementarea examenelor în stare de alertă.…

Orban anunță OUG pe educație, pentru reglementarea examenelor în stare de alertă. Surse: Probele de competențe de la BAC vor fi echivalate

Guvernul a introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței executivului un proiect de ordonanță de urgență prin care “să reglementăm situația din educație, astfel încât să putem face față provocărilor care categoric vor fi extrem de importante, mai ales în ceea ce privește organizarea examenelor și organizarea activităților pe toată perioada stării de alertă”. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de guvern în care a declarat că, astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ordonanța de Urgență (OUG) pe educație prevede anularea susținerii efective de către elevi a probelor de competențe de la Bacalaureat 2020. Probele de competențe vor fi echivalate fie cu mediile din timpul anului, fie cu certificate de limbi străine sau de informatică, acolo unde există, spun sursele noastre.

Măsura este cuprinsă în Ordonanță de Urgență pe educație pe care Guvernul se pregătește să o promoveze în ședința de astăzi, 14 mai.

Probele de competențe sunt examenele orale de Limba română, Limba maternă, examenele orale, scrise și de auditare text la Limba străină și examenul de Competențe digitale ar fi trebuit să înceapă pe 29 iunie.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. poate asa vor lua si pesedistii bac-ul

 2. Oricum erau o vrăjeală

 3. Examenul de titularizare pentru cadrele didactice a fost anulat prin ordonanța de urgentă ,pentru ca nu se poate tine in conditiii de siguranța pentru candidați și se va echivala . Este nevoie de aceeași măsură pentru examenul de capacitate și bacalaureat .Elevii sunt obligați să susțină examenele in condiții nesigure .Cine garantează ca măsurile doamnei ministru , elimina orice risc???? Doamna ministru de două luni de zile lansează doar scenarii .

  • Ii anulat, examenul de titularizare.
   Nu se pot respecta regulile in organizarea lui .
   Implica prea multi profesori si spatiu, iar unii dintre ei dau examen.
   Cu ce echivalam loazele?
   Mersul la cumpărături a părinților elevilor nu ii mai periculos?
   În ce pericol se află 10 copii într-o sală igenuzata respectînd distanța , in cel de a nu lua examenul.
   Asta cred ca ii problema ta.

  • Echivalarea presupune ca ai sustinut candva examenul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.