G4Media.ro

Orban: Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare/ UDMR –…

Orban: Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare/ UDMR – mai înţelept, nu are alegeri interne

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Congresul UDMR, că a apreciat, de-a lungul timpului, corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare. El a subliniat şi că UDMR a fost o formaţiune mai „înţeleaptă” întrucât nu a organizat acum alegeri interne.

„PNL şi USR PLUS au două congrese competitive care sperăm să ajungă la un deznodământ democratic pentru a pune punct crizei politice. România are nevoie de un guvern stabil, de un guvern cu un sprijin parlamentar clar, care să confere o majoritate pentru a pune în practică toate obiectivele din programul de guvernare”, a afirmat Orban.

Totodată, Ludovic Orban a promis „susţinerea PNL pentru punerea în practică a programului de guvernare” negociat.

„PNL, dedicat susţinerii valorilor liberale, în primul rând a drepturilor şi libertăţilor fundamantale a cetăţenilor, a avut o relaţie de colaborare cu UDMR şi de-a lungul celor 31 de ani de democraţie de multe ori au fost poziţii apropiate şi am participat la mai multe guvernări. Cea a CDR, a Alianţei DA şi ne aflăm din nou la guvernare împreună. Am apreciat corectitudinea UDMR în respectarea programului de guvernare. Am apreciat calitatea profesională şi morală a reprezentanţilor UDMR”, a precizat liderul PNL.

El a adăugat că în multe localităţi cele două formaţiuni au înţelegeri şi acţionează pentru dezvoltarea locală.

„Nu pot să nu remarc că UDMR a avut o atitudine constantă de preferinţă pentru PNL şi formaţiunile de centru dreapta. UDMR a intrat la guvernare cu formaţiunile politice de centru dreapta şi chiar dacă au fost preioade cu înţelegeri cu formaţiuni de stânga au fost doar la nivel parlamentar”, a menţionat Orban.

Președintele PNL a susţinut că UDMR a fost o formaţiune mai înţeleaptă întrucât nu a organizat alegeri interne înaceastă perioadă.

„Toate formaţiunile politice care formează coaliţia au avut congrese, dar UDMR a fost mai înţelept, nu are alegeri interne. PNL şi USR PLUS au două congrese competitive care sperăm să ajungă la un deznodământ democratic pentru a pune punct crizei politice. România are nevoie de un guvern stabil, de un guvern cu un sprijin parlamentar clar, care să confere o majoritate pentru a pune în practică toate obiectivele din programul de guvernare. PNL a avut o susţinere pentru minorităţile din România, fiecare minoritate îmbogăţeşte România şi conferă o valoare societăţii româneşti. România e o ţară în care am urmărit respectarea drepturilor minorităţilor naţionale, de la folosirea limbii materne în educaţie până la folosirea limbii materne în administraţie şi justiţie”, a spus Ludovic Orban.

El le-a urat participanţilor la Congres succes la dezbaterile  legate de susţinerea familiei.

„Deciziile pe care le veţi lua la congres vor putea fi transpuse în legislaţie pentru că este nevoie de susţinerea familiei. Vă garantez susţinerea PNL pentru punerea în practică a programului de guvernare pe care l-am negociat”, a conchis Orban.

După discursul lui Ludovic Obran, liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a spus: „Am început politica în acelaşi timp, suntem încă foarte tineri, dar dacă mă uit la politica românească am început să fim cei mai bătrâni, dar încă rezistăm”.

Sursa foto; Captură video – Facebook/ Ludovic Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ah deci, gata. Daca pana acum era rezervat sau avea pareri neutre sau uneori mai apara USR indirect, se pare ca a primit ordin sa „fie unit cu partidul”. Nu ca si-ar fi pus careva speranta in el. Dar e fascinant sa vezi cat de duplicitari sunt USListii 🙂

  2. Alergatorul de cursa lunga alearga singur si se claseaza pe locul doi .

  3. Orban a deconspirat UE rețeaua nationala de crima organizata presedinte-partide-institutii mafiote si va fi aruncat precum o pâine stricata.